VV VEP – VVZwammerdam 1-2

Detail: we zitten met Sponsorkliks bijna op 1.200 euro: niet vergeten a.u.b.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd boog Damme een 1-0 achterstand om in een 1-2 winst. VEP altijd lastig en dat bleek ook deze middag onder bijzondere omstandigheden. Vijf de zeven wedstrijdstrijden in Klasse 4B werden afgelast en alleen Rohda’76 – SPV (5-2) en VEP – Zwammerdam gingen door. De omstandigheden op het kunstgrasveld in Woerden waren lastig. Stukken met resten sneeuw en het was dusdanig mistig dat de veldverlichting al vanaf het begin van de wedstrijd aan moest. We begrepen in ieder geval waarom veel wedstrijden onder deze omstandigheden waren afgelast. Maar het kon … en het gebeurde, alhoewel ook de keuken van VEP dicht was door een gebrek aan vrijwilligers.

De 1-1 van Morris en de 1-2 van Justin

Damme beheerst de kunst aan het publiek verzorgd voetbal te laten zien waarin te traag gespeeld wordt en bovendien veel te veel fouten worden gemaakt. Dat is op zich knap: ergens merk je dat de Dammenaren tot het betere voetbal in staat zijn, maar je ziet het slechts bij vlagen. VEP daarentegen combineert veel minder fraai en doordacht, maar er is sprake van een dusdanig opportunistisch spel dat ze maar zo met de overwinning kunnen gaan lopen. De neutrale toeschouwer bij Unibet zet zijn geld liever op v.v. VEP. Maar ja, …. de bal is rond en gokken is gokken.

In de eerste helft was Damme de eerste 20 minuten de bovenliggende partij, maar zelfs uit een handvol corners kwam er geen enkele echte scoringskans. Rond de 25ste minuut een schitterend schot van een VEP-speler tegen de kruising en een paar minuten daarna weer een enorm kans voor de mannen uit Woerden. Wij kwamen niet verder dan een schitterende voorzet naar een plek waar geen spits liep.

Vlak na rust maakt VEP vrij makkelijk de 1-0 en wij kwamen niet verder dan wat losse flodders op de goal, meestal over of naast. Het werd minder en minder met de ploeg in het zwarte uitshirt. Inmiddels was Morris van Vliet in het veld gekomen voor de geblesseerde aanvoerder Lars Kremer en ook Gerald van Asselt en Ole Jansze kwamen in de ploeg. De spelers van VEP lagen soms met zijn drieën tegelijk op het veld. Reijer Peters en zijn tegenstrever (met nummer 14) liepen met de koppen tegen elkaar. De zoveelste blessurebehandeling voor een VEP-speler. Liepen de VEP-spelers tijd te rekken of waren ze ondertussen toch gesloopt door het alsmaar slecht uitgevoerde ‘verzorgde spel’ van Damme? Je moet immers wel steeds meesjouwen met die opkomende achterhoedespelers (Martijn Vink, Reijer Peters en Thom de Bruin) en met drie aanvallende middenvelders (Jim van Vliet als stofzuiger, Morris van Vliet en Ruben de Bruin) werd het stervensdruk op de helft van VEP. En in de laatste 10 minuten gebeurde het dan toch: Koen Woudenberg passeerde op rechts zijn man en Morris schoot binnen (volgens de foto’s geen buitenspel) en letterlijk een paar minuten (drie minuten en 12 seconden) later maakte Justin Bons van links een geweldig slalom-actie naar binnen en rondde fraai af.

VEP (nr. 5) was uiteindelijk toch ‘uitgespeeld’ vanmiddag en dat lag niet aan de scheids, … zeker niet. Een boeiende, koude en leerzame wedstrijd. Je wordt kampioen door samen de rust te handhaven, ook op de bank. We doen het met zijn allen, … dat bleek deze zaterdag. Komende week tegen v.v. Stolwijk thuis aan de Spoorlaan en dan zijn we, na afloop, letterlijk halverwege het seizoen 2022/2023. Foto’s volgen zondagmiddag (o.a. ook op Facebook). Er komen nog interviews met spelers en trainer via verslaggever Cees van Leeuwen (Studio Alphen) op Facebook. Of ga hier rechtstreeks naar www.studioalphen.nl