v.v. Koudekerk – VVZwammerdam 2-4

De kop is eraf en hoe. Trainer Erwin van der Zee toog met 17 spelers naar Koudekerk in alle vroegte om het extreem warme weer enigszins te ontlopen voor zijn debuut bij Damme. Het werd een vermakelijk pot voetbal tegen de nieuwbakken 3e klasser Koudekerk waarbij ‘onze’ Mitchell Bons, inmiddels woonachtig in Koudekerk, begon als de linksbuiten bij VVK tegenover VVZ-rechtsback Martijn Vink. Koudekerk had ook al wat meer trainingsuren in de benen dus we waren meer dan op onze hoede. In onze selectie vier nieuwe gezichten: doelman Maico du Chatinier, Chris Moors, Jim van Vliet en Rick Vogels. En de trainer nam ook twee jongens mee van onze nieuwe JO23 (van coach Tim van der Neut): Jordi’s broer Stan de Groot  en Rik Twaalfhoven.

De eerste 9 minuten waren op zijn zachts gezegd sensationeel. De ploeg kwam met 0-3 voor en Koudekerk wist (nog) even niet waar ze het zoeken moesten. Na 6 minuten schoot Jordi de Groot zijn derde grote kans erin, in de 8ste minuut een briljante aanval die Jim van Vliet keurig binnen tikte en in de 9e minuut schoot een verdediger van Koudekerk de bal pardoes langs zijn eigen doelman. Het pleit leek daarmee al snel beslecht.

Het werd een wedstrijd in 4 delen omdat er halverwege iedere helft een drinkpauze was. De trainer had een systeem bedacht waarbij de spelers met de meeste trainingsuren minstens 60 minuten zouden spelen en spelers met minder trainingsuren ook minder speelminuten kregen. Met dit uitzonderlijke weer doen we immers geen gekke dingen. Damme startte met 4-3-3 en eindigende met 4-4-2 opstelling.

In de 2e helft van de 2e helft kon Koudekerk wat terug terug doen met een prachtige goal van Mitchell Bons (68e minuut) en in de 76e minuut werd het ook nog 2-3. En in de 80ste minuut maakte aanvoerder Lars Kremer heel mooi vanuit de 4-4-2 opstelling de 2-4. Stan de Groot had  zijn debuut luister kunnen bij zetten met een doelpunt in de slotminuten. Maar helaas. Volgende week zaterdag om 12:00 uur thuis tegen  avv Alphen van oud-trainer Rob de Lange. Met de kennis van dit weekend experimenteren we waarschijnlijk nog wel even door.

In de loop van zondag komen er een aantal foto’s op onze Facebookpagina. Cees van Leeuwen (Studio Alphen) heeft interviews gemaakt en die staan hieronder en vv Koudekerk had een eigen fotograaf. Zijn mooie foto’s staan inmiddels achter deze link: Foto’s v.v. Koudekerk.