Vereniging Algemeen

 
Hallo, … Voetbalvereniging Zwammerdam heeft ruim 200 leden (spelend en niet-spelend) en we spelen onze thuiswedstrijden op zaterdag op ‘Sportpark Spoorlaan’. De vereniging bestaat sinds 1948. De Alphense columnist Dennis Captein noemde VVZwammerdam begin 2012 de mooiste vereniging van de gemeente in zijn columnHup Zwammerdam’. Dan hoeven we dat zelf niet te zeggen, maar Dennis heeft helemaal gelijk en we kwamen in 2012 zelfs ongewild in de wekelijkse column van Youp van ‘t Hek terecht. Het meest bijzondere is misschien wel dat we op verschillende niveaus spelende seniorleden, o.a. een aantal 40-plus teams, hebben en maar liefst 100 (kleine) sponsors! 

Twee van onze leden spelen/speelden betaald voetbal: Sabine Verheul bij ADO Den Haag en FC Utrecht (tot het faillisement van de vrouwen) en Lucas Woudenberg bij Feyenoord, SC Heerenveen, Willem II en momenteel bij FC Valenciennes. Alle jeugdteams trainen twee keer per week en dat helpt gewoon.

Is VVZwammerdam echt uniek? Uh, … Ja! In een grote stad/dorp kun je kiezen tussen verschillende verenigingen. Bij ons in Damme (1.920 inwoners) kan dat niet: de samenleving is divers en dat is onze club ook. Kunnen omgaan met verschillen is belangrijk. Valt niet altijd mee, maar we blijven goede buren (m/v). We hebben geen normen- en waardencommissie. Onze vereniging is je 2e thuis en net als thuis accepteren we je met alles wat erop en aanzit. (1) Net als thuis draag je bij aan het geheel, (2) we accepteren je nukken zolang je het binnen de fatsoensperken weet te houden en (3)  je aanspreekbaar zonder heel boos te worden als dat een keer niet lukt.

We hebben daarnaast een simpele regel: we doen alles zelf. We hebben bijvoorbeeld er zelf voor gezorgd dat we een kunstgrasveld hebben sinds augustus 2015. En Led verlichting in 2021. Zo houden we de contributie laag en het eigenaarschap hoog. We proberen ons voortdurend te vernieuwen: we waren er als de kippen bij toen het 40-plus voetbal startte in de regio, we waren in 2014 de eerste met een ING-COED (gemengd)-toernooi in Nederland. Daarom hebben we ook het predicaat ‘meer dan voetbal’ gekregen van de KNVB en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (sinds 2013). Zijn we trots op.

En trouwens … welke vereniging heeft een samenwerkingsverband met een Amerikaanse club uit de buurt van Seattle? Heb jij al eens in de zomer in de Verenigde Staten bij Bellingham United FC (BUFC) gespeeld? VVZwammerdam, meer dan een vereniging. 

We hebben 2 hoofdsponsors: INGBank, Okay Color Graphics (o.a. drukwerk) Sanidirect (badkamer & sanitair)

Al onze teams hebben gesponsorde shirts, die hoef je niet aan te schaffen! Vergeet je niet voetbal.nl te downloaden.

Met sportieve groet,

Jaap Peters (voorzitter@vvzwammerdam.nl)

Volg ons op X  @vvzwammerdam (1181 volgers), ga naar onze Facebook-pagina (1138 vind-ik-leuks) of via Instagram (775 volgers).

unemployment tax management