Sponsoring

20120908 Hoofdsponsors
Onze oud-hoofdsponsor Gijs van Leeuwen (links) en
onze huidige hoofdsponsor Joeri van den Berg (shirtsponsor Selectie)

Sinds seizoen 2012/2013 hebben we een heuse businessclub: Vrienden Van Zwammerdam (VVZ) meer dan een businessclub. Graag willen we afspraken maken met een looptijd van minimaal drie jaar zodat er wederzijds sprake is van enige continuiteit. Dat is goed voor het meerjaren begroten van het onderhoud, maar ook goed voor de sponsor. Het is zonde om een reclamebord te laten maken en dat maar een enkel seizoen te gebruiken.

We hebben een vijftal sponsorpakketten:

 1. Champions League
 2. Europa League
 3. Eredivisie
 4. Eerste divisie
 5. Vriend van 100 euro (Club van 100)

We hebben een wensenlijstje dat we de komende vijf jaar graag samen met de sponsors zouden willen invullen:

 • actualisering gebouwen (is gerealiseerd in de zomer van 2014, veranderen is een constante overigens)
 • een electronisch scorebord (is gerealiseerd in 2015: het ING-scorebord)
 • een kunstgrasveld op Veld 2 (is gerealiseerd in augustus 2015)
 • terras voor de kantine uitbreiden (is gerealiseerd in juni 2016)
 • zonnepanelen op het dak (de groenste club uit de regio, mogelijk in combinatie met de MFA)
 • tribune om te zitten voor de wat oudere supporters (nog geen plan, wel ideeen)
 • … … …

 

Vriendenpakketten

CL

EL

Ere

1e

Vriend

Bijdrage per jaar

€       2.000

€       1.250

€           750

€           500

€           100

TV-kantine

x

x

x

x

x

Sponsorpakket

x

x

x

x

Banner website

x

x

x

x

Bord Veld 1

x

x

x

x

Jeugdkamp

x

x

x

x

Relatieactiviteiten

x

x

x

x

Bord Kunstgras

x

x

x

Familiedag

x

x

x

Wedstrijd Feyenoord

x

x

x

Wedstrijdbal

x

x

Programmaboekje

x

x

Extra bord Veld 1

x

x

Loyaliteitsprogramma

x

Vlaggen

x

Kleedkamer oppertunity   (6)

x

Prominente plaat  website

x

 

logo meerdaneenbusinessclub

Onderstaand staan de sponsorpakketten van 2011/2012 en daarvoor. Soms lopen deze afspraken nog door of worden verlengd en dus nog relevant. 


Bordsponsor:

Reclamebord langs het hoofdveld:

 • Voor de eerste 3 jaar is € 600,00. Inclusief bord en beschildering van het bord.
 • Volgende jaar  € 150,00. Schilderkosten t.z.t. door sponsor.

Vriend van 100:
Een nieuw initiatief van de sponsorcommissie. De bedoeling is dat er een club van 100 wordt gevormd, die €100,00 per seizoen in een apart potje stoppen. Hiervan worden activiteiten en/of investeringen betaald, welke uit de normale exploitatie niet kunnen worden voldaan. Op een groot flatscreen, midden in de kantine, worden de sponsoren van de club van 100 weergegeven. In 2016 wordt een nieuwe geluidsinstallatie voor buiten aangeschaft.

Sponsoring van elftallen:
Vanaf het eerste elftal tot en met het laagste elftal worden de elftallen gesponsord. Daar zijn wij zeer gelukkig mee. Voor diverse elftallen zijn wellicht nog sponsoractiviteiten mogelijk, maar dit moet per elftal worden bezien. De sponsoring valt voor de jeugd onder de Jeugdcommissie en de senioren onder het bestuur van de Voetbalvereniging Zwammerdam. Een duidelijk interne afspraak is dat de huidige sponsor altijd eerste keus is en blijft, tot dat diegene aangeeft niet meer te willen/kunnen sponsoren.

Wedstrijdballen:
U kunt ook wedstrijdballen voor het 1ste team sponsoren. De kosten voor een bal (Derbystar) is € 50,00 per wedstrijd.

Website:
Sinds een aantal jaren is het mogelijk op de website van Zwammerdam te sponsoren. Er zijn twee mogelijkheden namelijk: Sponsoring op elke bladzijde is € 100,00 per jaar. Sponsoring op één bladzijde is € 50,00 per jaar.

Jeugdsponsoring:
De jeugdcommissie zorgt voor een eigen potje, welke ten gunste van de jeugd wordt uitgegeven. Vanaf € 25,00 per seizoen kan de jeugd worden gesponsord. De sponsoren worden op de binnenmuur bij de ingang d.m.v. sponsorbordjes vermeld.Daarnaast wordt door de jeugdcommissie de jaarlijkse boterletters verkocht en vindt er een Familiedag (2e Paasdag) plaats. Ook deze Familiedag kan worden gesponsord, hiervoor worden aparte afspraken op maat gemaakt.

Jeugdkamp:
Eenmaal per jaar wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers het Jeugdkamp georganiseerd. De bedoeling hiervan is dat tot de leeftijd van 18 jaar van woensdagmiddag tot en met zaterdagmiddag (meestal rond Hemelvaartsdag ) een fantastisch feest wordt georganiseerd. Het Jeugdkamp verzorgt zijn eigen sponsoring en wij willen u als Sponsorcommissie in contact brengen met de organisatie van het Jeugdkamp.

Supportersclub Bunnikzijde Zwammerdam:
Een initiatief van enkele enthousiaste supporters uit de Voetbalvereniging Zwammerdam. Voor € 50,00 per vijf jaar kunt u hier lid van worden. Zij verzorgen bijvoorbeeld attenties voor leden die ziek of langdurig geblesseerd zijn. Ook bij geboortes en trouwpartijen laten zij hun “gezicht” zien. De supportersclub verzorgt zijn eigen sponsoring en wij kunnen u als sponsorcommissie in contact brengen met de organisatie van deze club.

Kledingsponsor van een elftal:
Het bestuur van vv Zwammerdam heeft besloten dat er een uniforme kledinglijn (Errea uit Italie, o.a. ook sponsor van het IJslands Elftal op de EK 2016 in Frankrijk) in alle teams wordt gedragen. Het bestuur heeft daartoe momenteel een contract af met Bahlmann Sport in Alphen aan den Rijn. De vereniging heeft daar een tenue uitgezocht dat op een verzorgde manier afgewerkt wordt voor elk team (inclusief embleem, naam sponsor(s) en rugnummer). Onze leden krijgen bij Bahlmann-korting  bij aanschaf van individuele (andere) sportartikelen.

Voetbalvereniging Zwammerdam heeft gekozen voor een uniforme kledinglijn om de herkenbaarheid als vereniging te verbeteren en uit te stralen dat we een gezamenlijke vereniging zijn voor alle leden. Deze uniforme kledinglijn biedt ook voordelen voor de vereniging, de leden en onze sponsoren:

 • Gedurende lange tijd eenzelfde outfit die aangevuld kan worden 
 • Individuele ledenkorting
 • Herkenbaarheid en uitstraling

Als een team nieuwe tenues of trainingspakken nodig heeft, te wenden tot de Sponsorcommissie. Ook als u een sponsor binnen kunt brengen wordt u verzocht met deze commissie contact te zoeken. De commissie zal vervolgens op zoek gaan naar een sponsor of in contact treden met de door u beoogde sponsor over de verdere gang van zaken. Richtprijzen: compleet tenue (witte broek = 17,50 euro, sokken = 9 euro en groen shirt met korte mouwen 30 euro) ca. € 60,00 inclusief BTW). We gaan meestal uit van 16 tenues inclusief het keeperstenue (m/v).

Op deze prijzen ontvangt u nog een korting, maar er komen ook weer drukkosten bij. Indien u geïnteresseerd kunnen we in overleg met u eerst een offerte aanvragen. 

Sponsorcommissie

 • Wim van Dijk (voorzitter) 06-51-598361
 • Leen Kwakernaak 06-54-718888
 • Jeroen van Oort 06-46-434345

 

unemployment tax management