Damme 40+ Algemeen

Programma najaar 2017
Adri van Jaarsveld heeft als directeur sportif van de Regio Rijnstreek 40+ met de deelnemende verenigingen de speeldata voor het  najaar 2017 vastgesteld. De cyclus telt deze keer 8 vrijdagavonden (van 20.00 uur tot 22.00 uur wordt er gespeeld) en is gestart bij VVZwammerdam op 1 september.  

1 september: VVZwammerdam
15 september: Floreant
29 september: ARC
13 oktober: Rohda’76
27 oktober: TAVV

10 november: Alphia

24 november: Alphense Boys

8 december: Alphen

 

Toelichting
VVZwammerdam biedt 40-plussers kans op een tweede jeugd

Juist als bewegen steeds belangrijk wordt stoppen veel mannen met voetbal: kinderen en carrière maken tussen 9.00 en 21.00 uur vergen hun tol. De helft van alle mannen heeft ooit in teamverband gevoetbald, maar balen soms van de wekelijkse verplichtingen en de reistijden die je kwijt bent naar uitwedstrijden. Maar daar hebben we nu een oplossing voor! Met je vrienden 7 tegen 7 op half veld en eerlijk is eerlijk het is een stukje gezelliger dan in je eentje op de loopband in de sportschool. En dat voor een luttele 38 euro per jaar, waarmee je tevens lid bent van de KNVB.

VVZwammerdam heeft inmiddels 6 jaar ervaring met deze ‘tweede kans’ om toch nog een keer kampioen te worden. Bijvoorbeeld in leuke toernooitjes tegen clubs uit de regio. Elk najaar (september-november) en elk voorjaar (maart-juni) worden 5 tot 8 toernooitjes op vrijdagavond afgewerkt. Je voetbalt een uur (4 korte wedstrijden) tussen 20.00 en 22.00 uur en er is daarna een derde helft met een hapje.

Deze tak van sport kent bij VVZwammerdam is bij VVZwammerdam gegroeid naar ruim 40 deelnemers.
Remko Kroon, Joop van den Bos, twee oudgedienden die vele collega’s hebben geïnspireerd coördineren momenteel de teams. Dat is ook nodig omdat lang niet altijd iedereen beschikbaar is. Meestal nemen we deel met 3 teams van elk 9 spelers (2 wissels).

Je kunt je aanmelden, nog steeds bij mij (mailadres: adrivanjaarsveld@live.nl) en bij twijfel: gewoon een keertje proberen. In onze Damse praktijk zijn de spelers tussen 40-60 jaar oud, er zijn het afgelopen seizoen geen gekke dingen gebeurd, niemand is er op uit een ander uit het veld te schoppen. Het grootste probleem wat we hebben is spierpijn.

Met sportieve groet,

Adrie van Jaarsveld
coördinator 40+ Regio Rijnstreek

unemployment tax management