Damme 40+ Algemeen

Programma voorjaar 2019

Het programma voor het voorjaar 2019, dat loopt van maart tot en met juni wordt in de loop van januari bekendgemaakt.

 

Toelichting
VVZwammerdam biedt 40-plussers kans op een tweede jeugd

Juist als bewegen steeds belangrijk wordt, stoppen veel mannen met voetbal: kinderen en carrière maken tussen 9.00 en 21.00 uur vergen hun tol. De helft van alle mannen heeft ooit in teamverband gevoetbald, maar balen soms van de wekelijkse verplichtingen en de reistijden die je kwijt bent naar uitwedstrijden. Maar daar hebben we nu een oplossing voor! Met je vrienden 7 tegen 7 op half veld en eerlijk is eerlijk het is een stukje gezelliger dan in je eentje op de loopband in de sportschool. En dat voor een luttele 38 euro per jaar, waarin begrepen het lidmaadschap van de KNVB.

VVZwammerdam heeft inmiddels 7 jaar ervaring met deze ‘tweede kans’ om toch nog een keer kampioen te worden. Bijvoorbeeld in leuke toernooitjes tegen en bij clubs uit de regio. Elk najaar (september-november) en elk voorjaar (maart-juni) worden 5 tot 8 toernooitjes op vrijdagavond afgewerkt. Je voetbalt een uur (4 korte wedstrijden) tussen 20.00 en 22.00 uur en er is daarna een derde helft met een hapje.

Deze tak van sport kent bij VVZwammerdam is bij VVZwammerdam gegroeid naar ruim 40 deelnemers.
Remko Kroon, Joop van den Bos en Jeroen van der Haar, oudgedienden die vele collega’s hebben geïnspireerd coördineren momenteel de teams. Dat is ook nodig omdat lang niet altijd iedereen beschikbaar is. Meestal nemen we deel met 3 teams van elk 9 spelers (2 wissels).

Je kunt je aanmelden bij Jozef Kindt (jakindt@hetnet.nl)) en bij twijfel: gewoon een keertje proberen. In onze Damse praktijk zijn de spelers tussen 40-60 jaar oud, er zijn het afgelopen seizoenen geen gekke dingen gebeurd, niemand is er op uit een ander uit het veld te schoppen. Het grootste probleem wat we hebben is spierpijn.

Met sportieve groet,

Jozef Kindt
coördinator 40+ Regio Rijnstreek

unemployment tax management