Vrouwen Algemeen

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende teamsport.

Sinds een aantal jaren is meisjes en vrouwen bezig aan een opmars in het Nederlandse voetbal. De kwaliteit van het vaderlandse vrouwenvoetbal neemt toe dankzij de invoering van de Eredivisie Vrouwen. De Eredivisie Vrouwen moet ertoe bijdragen dat het Nederlandse vrouwenvoetbal internationaal gaat meetellen. In de zomer van 2009 was Nederland voor het eerst in de geschiedenis van de partij op de eindronde van het EK. De OranjeLeeuwinnen bereikten in Finland een fraaie halvefinaleplaats! Bij FC Utrecht speelde ‘onze’ Sabine Verheul (25 jaar) in de Eredivisie Vrouwen, tot het faillisement van de vrouwen-afdeling van FC Utrecht. Momenteel speelt zij bij RCL, waar ook Debora van der Meer (ex-VVZwammerdam) speelt.

VVZwammerdam en SV Aarlanderveen (Z.A.C.) werken sinds vijf seizoenen samen. We hebben een selectie van ongeveer 20 dames en dat is helaas te weinig om twee teams in de been te helpen: we dromen van een VR1 in de 3e klasse en VR2 in de 5e klasse, dat zou ook uniek zijn in de geschiedenis van onze verenigingen. In het seizoen 2012/2013 werden we kampioen en proveerde het combinatieteam naar de 4e klasse. 
20130513  ZAC VR1 BVCB 4 1

De ervaring leert dat je voor twee teams toch echt 35 dames nodig hebt. Natuurlijk hebben we ook meisjes, maar die spelen, net als Sabine Verheul toentertijd, mee met de jongens. Tot de pubertijd is er geen verschil in de lichamelijk ontwikkeling van meisjes en jongens. Meisjes die vanaf jongs af aan meespelen met de mini’s (vanaf 4 jaar) zijn echt even goed! Geen grapje. Sabine speelde als B-junior laatste vrouw bij de A-junioren (2e klasse).

Na afloop van het seizoen speelt VR1 nog een aantal toernooien. Het team laat zich graag uitgenodigen, zoals o.a. bij het AlphenStadFMTV-toernooi in juni van 2012. Kijk even naar het beeldverslag op YouTube. De topper van het seizoen is het drie-daags toernooi van ‘De Willy’s’ in Brabant. VR1 werd daar gekozen als ‘Team van het toernooi’ (2013). Gezelligheid vinden we erg belangrijk, maar we willen wel winnen dus. Kom je bij ons voetballen? We trainen op maandag- en woensdagavond om 19.30 uur en je bent welkom om kennis te maken met ‘de meiden’ en mee te trainen. De vaste trainer is Edwin van der Neut. We hebben ook een vaste looptrainster, Iris Meerts (marathonloopster), die maandelijks de dames ‘onder handen neemt’. En sinds 2014 organiseren we ons eigen Coed-toernooi (gemengd voetbal) eind mei. Dat gaan we in 2015 zeker weten weer doen en in de zomer van 2015 is ook WK voor vrouwen in Canada met Nederland als deelnemer! Yes!!!

Met sportieve groet,

Jaap Peters, coach van de Zwammerdam-Aarlanderveen-Combinatie

(mail a.u.b. als je meer wilt weten jaap.peters@inter.nl.net).

20130512 ZAC VR1 BVCB 4 1
.
20130511 KAMPIOENSSCHAAL VR1

unemployment tax management