Vrouwen Algemeen

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende teamsport.

Sinds een aantal jaren is meisjes en vrouwen bezig aan een opmars in het Nederlandse voetbal. De kwaliteit van het vaderlandse vrouwenvoetbal neemt toe dankzij de invoering van de Eredivisie Vrouwen. De Eredivisie Vrouwen moet ertoe bijdragen dat het Nederlandse vrouwenvoetbal internationaal gaat meetellen. In de zomer van 2009 was Nederland voor het eerst in de geschiedenis van de partij op de eindronde van het EK. De OranjeLeeuwinnen bereikten in Finland een fraaie halvefinaleplaats! Bij FC Utrecht speelde ‘onze’ Sabine Verheul  in de Eredivisie Vrouwen, tot het faillisement van de vrouwen-afdeling van FC Utrecht. Momenteel speelt zij bij RCL, waar ook Debora van der Meer (ex-VVZwammerdam) speelde.  

De vrouwen van VVZwammerdam spelen op vrijdagavond in toernooivorm 7 tegen 7 (met passie en plezier) op dit moment 1e klasse en starten op vrijdag 8 maart 2024 (Floreant) vrijdag 22 maart 2024 (de Jodan Boys) vrijdag 5 april 2024 (VVZwammerdam) en vrijdag 19 april 2024 (Esto).

Natuurlijk hebben we ook meisjes, maar die spelen, net als Sabine Verheul toentertijd, mee met de jongens. Tot de pubertijd is er geen verschil in de lichamelijk ontwikkeling van meisjes en jongens. Meisjes die vanaf jongs af aan meespelen met de mini’s (vanaf 4 jaar) zijn echt even goed! Geen grapje. Sabine speelde als JO17 junior laatste vrouw bij de JO19 junioren (2e klasse).

Het team laat zich graag uitgenodigen, zoals o.a. bij het AlphenStadFMTV-toernooi in juni van 2012. Kijk even naar het beeldverslag op YouTube. De topper van het seizoen is het drie-daags toernooi van ‘De Willy’s’ in Brabant. VR1 werd daar gekozen als ‘Team van het toernooi’ (2013). Gezelligheid vinden we erg belangrijk, maar we willen wel winnen dus. Kom je bij ons voetballen? Sinds 2014 organiseren we ons eigen Coed-toernooi (gemengd voetbal) eind van het seizoen. Dat gaan we in 2024 zeker weten weer doen.

Met sportieve groet,

De vrouwen van Damme!

20130512 ZAC VR1 BVCB 4 1
.
20130511 KAMPIOENSSCHAAL VR1

unemployment tax management