VVZwammerdam 1

Vanaf zaterdag 25 september is de 1,5 meter regel niet meer wettelijk verplicht. Daardoor kan er veel meer. Natuurlijk wordt u gevraagd voorzichtigheid te betrachten. Dus heeft u klachten, blijf dan thuis, doe een test of laat u testen.

De velden, de terrassen en de toiletten zijn op de “oude manier” te gebruiken. Alleen de kantine niet.  Daar kunt u zonder Coronatoegangsbewijs alleen afhalen en buiten opeten of drinken.

Alleen met een coronatoegangsbewijs kunt u binnen eten en drinken en wel uitsluitend in het afgezette horecagedeelte in de kantine. Dit geldt voor alle leden en bezoekers. Een toegangsbewijs is ter plekke vereist.

Dit is een wettelijke verplichting en ook conform de KNVB-regels. Een Coronatoegangsbewijs is een QR-code, een bewijs van volledige vaccinatie of een herstelbewijs als u besmet bent geweest. 

Gaat u op bezoek bij een andere vereniging neem dan uw Coronatoegangsbewijs mee voor toegang tot het horecagedeelte van de kantine. Toiletten en uitgiftepunten zijn overal vrij toegankelijk.

Floreant – VVZwammerdam 5-1

 

Ook op kunstgras kun je in de winter een scheve schaats rijden. Een bijzondere start van de oefencampagne op weg naar de eerste wedstrijd tegen Rohda’76. De start was sowieso bijzonder omdat we – op dringend verzoek van Floreant om 11.00 uur de aftrap hadden. Feyenoord speelde vandaag ook om 12.00 uur tegen Borussia Dortmund in Marbella. Kortom de juiste trainingskamptijd. 

De eerste helft ging van beide kanten prima. Floreant staat momenteel 1ste in de 4e klasse C en wij staan 2e in de 4e klasse B. Mooie combinaties, verzorgd voetbal en van onze kant een prima goal van spits Jordi de Groot op aangeven van rechtsback Martijn Vink. De tientallen toeschouwers gingen opgetogen de kantine in voor een prima kop koffie. 

Het was al wel helder dat Damme met de nodige mankementen was vertrokken: geen elftalleider, geen grensrechter, geen schrijvende pers en tot overmaat van ramp was de fotograaf van dienst vergeten de camera te checken op de noodzakelijke batterij – dus geen foto’s – en het allerbelangrijkste: de groenhemden in het zwart uit-shirt hadden maar de beschikking over 1 wisselspeler (zie hieronder de NB).

Dan kom je ook nog eens te slap uit de kleedkamer en sta je binnen tien minuten met 3-1 achter, wel mooie goals van Floreant. En dan een bizar moment na precies een kwartier in de 2e helft met aanvoerder Lars Kremer in de hoofdrol: krijgt een strafschop mee, maar knalt het leer snoeihard op de linkerpaal. Pal daarna krijgt Lars de bal tegen de de arm, weer een strafschop. Maar Floreant schiet hem wel binnen. In plaats van 3-2 is het 4-1. De rest is voor de statistieken.

De 1ste helft was top, daar houden we ons aan vast. Er zijn nog letterlijk een paar weken om de conditie weer op het juiste niveau te brengen (dat was het probleem vooral) en we zetten de thermometer er volgende week zaterdag weer even in tegen Meerburg om te kijken of de ploeg een beetje op temperatuur aan het komen is. Daar hebben we vooralsnog alle vertrouwen in.

NB: een veld verder speelde het 2e tegen Floreant 2 (mede daarom hadden we zo weinig spelers op de bank) en won onder leiding van Erwin Griffoen keurig met 1-2.

Overige verslagen

unemployment tax management