DWO – VVZwammerdam: 1 – 0

Onder erbarmelijke weersomstandigheden
gingen DWO en VVZwammerdam de onderlinge strijd der middenmoters aan. De wedstrijd was dan ook middelmatig en de uiteindelijke winnaar kon zich amper tot de terechte winnaar uitroepen. De onderlinge confrontatie tussen de ploegen valt de laatste jaren als regel uit in het voordeel van DWO. Dit schijnt een eeuwigdurende genoegdoening te zijn voor de promotiewedstrijd van een half decennium geleden toen Henk van der Louw jr in zijn eentje zowat in de reguliere speeltijd en in de penaltyreeks de promotie van VVZwammerdam afdwong in Zoetermeer.

zzzz

De spelers betreden het veld met aan hun hand de toekomst

De hoofdwedstrijd van de middag tussen de eerste elftallen werd voorafgegaan door een mooie onderlinge wedstrijd tussen de F-pupillen van beide verenigingen. Vanwege het niveauverschil in de competitie waren de teams gemixed. Daardoor werd het een tweetal leuke potjes met spelertjes van beide verenigingen. De pupillen zorgden vervolgens voor een fraaie entree van beide ploegen voor aanvang van de wedstrijd. In de rust werden er ook nog penalties genomen. Leuk initiatief en een mooie verbroederingsgeste. De wedstrijd tussen de standaardelftallen verliep opmerkelijk. De eerste 20 minuten ging het spel gelijk op. In de 21e minuut dacht Kevin Mbemba daar anders over: 1 – 0. De 25 minuten tot de rust waren volledig voor DWO dat zich nog 4 grote kansen wist te scheppen. Pas vlak voor rust kwam VVZwammerdam aan een kans, nadat het eerder een handsbal van DWO meende te hebben geconstateerd die een strafschop had kunnen opleveren. Dhr Boosten, goed fluitend, dacht daar anders over.

Na rust, de gehele tweede helft, drong VVZwammerdam aan en kreeg voldoende kansen. De DWO-doelman lag echter in de weg en ook de scheidsrechter bleef volhouden in het niet geven van een penalty, hoewel velen de charge op Kevin Bergshoeff een zuivere penalty vonden. Bal gespeeld, gebaarde de scheids. Hij stond er goed voor, dat moet gezegd. We zeggen dan: over een heel seizoen heb je geluk en heb je pech. Deze keer dus pech. Volgende week Krokusvakantie en geen KNVB-programma voor het 1e.