Gerald van Asselt Justin Bons Mark Veerman Reijer Peters
Jaimy Groenen Kees Rijneveld Martijn de Groot Ruben de Bruin
Jeroen van Dorp Koen Woudenberg Morris van Vliet Thijs Captein
Logo OkayColor
Trainers: Erwin van der Zee (hoofdtrainer), Peter Kremer (assistent-trainer),  Willem van Tol (keeperstrainer)

VVZwammerdam – cvv Be Fair 2-1

Een belangrijke wedstrijd voor Zwammerdam. Zouden we de blamage van vorige week kunnen wegpoetsen uit het collectieve geheugen? Een paar spelers deden dat liever elders en een stuk 15 wilden de vieze smaak wegwerken met een overwinning thuis tegen cvv Be Fair. We hadden immers al eerder het Veltins-toernooi gewonnen op 27 augustus 2022 in Waddinxveen. Het moest kunnen.

De eerste 20-25 minuten speelde Damme zoals we de ploeg kenden van het afgelopen anderhalve seizoen. Binnen 40 seconden kreeg Damme een strafschop door een handsbal van Be Fair in het strafschopgebied. Scheidrechter Frikken was gelijk klaar wakker en kende zonder aarzeling een strafschop toe. Koen Woudenberg achter de bal, maar doelman Dennis Harteveld keerde in eerste instantie de schuiver van Koen en Koen was er als de kippen bij op de bal alsnog succesvol in de touwen te jagen: 1-0 binnen twee minuten is natuurlijk een heerlijke opsteker voor de mannen. In de 10e minuut schoot Jordi de Groot de 2-0 binnen. En gingen we er eens goed voor ‘zitten’, dit gaat weer een ouderwets mooie middag worden. Maar de assistent-scheidsrechter had  buitenspel geconstateerd en de scheids liet zich overtuigen. Het maakte echter niet uit, in de 14e minuut scoorde Morris van Vliet met schuiver in de verre hoek uit een hoekschop van Koen Woudenberg. Toch 2-0 en binnen een kwartier. Maar na zo’n minuut of 20 werd Be Fair steeds dreigender, aanvankelijk wist Gerald van Asselt het gevaar nog te bezweren, maar binnen het half uur was het dan toch 2-1 tot frustratie van doelman Maico du Chatinier. In het laatste kwartier van de eerste helft werden de ploegen langzamerhand gelijkwaardig aan elkaar met allebei zeer acceptabel voetbal. We gingen met 2-1 dus de rust in, waarin we Jantje Beton tegenkwamen in de kantine (Pascal en de pupil van de week David).

Na rust kwamen we nauwelijks nog van eigen helft af en het spel werd alsmaar rommeliger en zelfs een fatsoenlijk pass was er van onze kant niet meer bij: in de Achterhoek noemen ze dat Hoog, Hard en Wiet (= Ver). Desondanks kon Be Fair ook niet doordrukken. Duidelijk is wel dat ze over een jong team beschikken met volop mogelijkheden. Maar Damme blijkt met HHW-voetbal ook letterlijk wel uit ‘de voeten’ te kunnen en met verse invallers (Ole, Nick en Pieter) wisten de `groenen’ verdere schade te voorkomen op het mooie strakke kustgrasveld. Net weer goedgekeurd en een grote onderhoudsbeurt gehad vorige week. Aanvoerder Lars Kremer wist rond de 80ste minuut nog wel op de paal te schieten. Al met al haalden we opgelucht adem toen de scheids over half vijf (!) af floot.

De beide concurrenten SCH’44 en FC Perkouw wonnen ook en daarmee hengelde Perkouw de 2e periode naar binnen en bleef SCH koploper. Nummer 4 in de competitie Rohda’76 staat inmiddels al op 11 punten afstand van Perkouw en Zwammerdam in de wachtkamer. Komende week start de 3e periode: VVZwammerdam thuis tegen GSV Gouda, SCH uit bij Linschoten en Perkouw gaat naar VEP. De 4e plek wordt dus erg interessant voor wie er straks nog meer aan de nacompetitie mag mee doen. Met de kennis van vandaag (letterlijk) is dat cvv Be Fair.