VVZwammerdam 1


       
Selectie 2023-2024


Motto:
één team, één taak

 

Bas Kwakernaak Jim van Vliet Lars de Groot Nick van den Berg Thom de Bruin
Bryan van den Nieuwendijk Jordi de Groot Lars Kremer Ole Jansze  
Gerald van Asselt Justin Bons Mark Veerman Reijer Peters  
Jaimy Groenen Kees Rijneveld Martijn de Groot Ruben de Bruin  
Jeroen van Dorp Koen Woudenberg Morris van Vliet Thijs Captein  
Logo OkayColor
Begeleiding:                           
Trainers: Erwin van der Zee (hoofdtrainer), Peter Kremer (assistent-trainer),  Willem van Tol (keeperstrainer)
Leider: Rien van Harselaar
Aanvoerder: Lars Kremer
Vlagger: Gerro van Krimpen
Verzorger: Vacature
Trainingstijden:
Dinsdag: 20:00 – 21:30 uur
Donderdag: 20:00 – 21:30 uur

 

Floreant – VVZwammerdam: 1 – 2 winst en verlies


VVZwammerdam heeft de uitwedstrijd bij Floreant gewonnen met 1-2. Dat was gezien de spelverhouding terecht. Minder, en niet passend in het beeld van de wedstrijd, was dat twee spelers van Zwammerdam vanaf de reservebank met rood naar de tribune werden verwezen. Een unicum in de Nederlandse voetbalgeschiedenis waarschijnlijk. S
cheidsrechter de Winter, die overigens voortreffelijk floot, nam een kloeke beslissing die later tot meer discussie aanleiding gaf dan de einduitslag die de spelverhouding goed weergaf. Wordt vervolgd.
.
20151212 24 Floreant VVZ 1 2
                             “Topper” Nick van den Berg in duel  

  • Lars Kremer geeft interview voor Leiden Amateur Voetbal: klik hier
  • Broers Kremer bezorgen VVZwammerdam winst (Studio Alphen): klik hier – (incl. interview met Rob de Lange)

VVZwammerdam startte goed in de derby tegen de Boskopers. Het initiatief werd genomen en de Boskoopse counters werden goed gepareerd. In de 12e minuut ging het toch fout. Scheidsrechter Timmer beoordeelde een vermeende buitenspelsituatie uitstekend, liet doorgaan, en het stond 1-0 voor de thuisploeg. In de 15e minuut kreeg VVZwammerdam de sportieve mokerslag van dit seizoen door een ongelukkige en ongelukkig beoordeelde situatie. Voor wie er niet bij was een korte beschrijving: de linksbuiten van Floreant knalt de bal uit een dood spelmoment (de bal was uit) per ongeluk in de dug-out van VVZwammerdam. De bank springt van schrik op en twee spelers zetten een stap richting de betreffende Floreantspeler. Twee keer rood. Het heet: een gewelddadige handeling buiten een duel om de bal. VVZwammerdam liet zich door dit merkwaardige moment niet van de wijs brengen en schiep zich vier volwaardige kansen: Kevin Begshoeff (2x), Jordi de Groot en Reijer Peters misten op een haar. Tussendoor kwam Floreant ook aan een drietal kansen. Jordi de Groot ontsnapte nog aan rood door een natrappende beweging, die niet door de overigens oplettende arbiter werd waargenomen.  
.

Na rust kwam het overwicht van VVZwammerdam tot uitdrukking in de 60e minuut toen Toine Kremer, diep aangespeeld, werd vastgehouden binnen de 16. De strafschop was voor broer Lars: 1 – 1. In de 65e en de 75e minuut verschenen achtereenvolgens Reijer Peters en Kevin Bergshoeff alleen voor de keeper. Beiden misten rakelings. In de 83e minuut was het toch raak: uitblinker Kevin Bergshoeff zette prachtig door en voor richting Toine Kremer, die kon afdrukken: 1 – 2. In de 91e minuut mikt de uitstekende spelende Nick van den Berg net naast. Van Floreant werd in de tweede helft weinig meer vernomen, waarmee de overwinning dik verdiend kan worden genoemd.
.
Volgende week de 1/8 finale van de KNVB-beker bij CVC in Reeuwijk. Ook weer leuk!

Overige verslagen

unemployment tax management