Gerald van Asselt Justin Bons Mark Veerman Reijer Peters
Jaimy Groenen Kees Rijneveld Martijn de Groot Ruben de Bruin
Jeroen van Dorp Koen Woudenberg Morris van Vliet Thijs Captein
Logo OkayColor
Trainers: Erwin van der Zee (hoofdtrainer), Peter Kremer (assistent-trainer),  Willem van Tol (keeperstrainer)

VVZwammerdam – rksv Altior 1-3

Het is meer dan vier jaar geleden dan we zo werden afgedroogd ondanks de nattigheid vandaag. Normaal kun je altijd zeggen, ja maar we hadden pech, ja maar, de scheids deugde niet of ja maar, de grensrechter ‘floot’ vals. ja maar … het ligt aan iedereen, maar zelden aan onszelf. Vandaag echter niets van dat alles. We stonden met de rust nog met 1-0 voor, … maar na rust ging ongeveer alles mis wat maar mis kon gaan.

Na vorige week, tegen Esto in Bodegraven, konden we even niet stuk. Dan moest het tegen Altior toch ook lukken? En daar leek het aanvankelijk ook op. Na 6 minuten was het weer die dekselse Jim van Vliet die een voorzet van Justin Bons verzilverde: 1-0 dus. De twee toppers van de afgelopen weken deden het weer. Maar na een kwartier was ‘de brille’ (zoek maar op: ‘de glans’) er af en ging het van kwaad tot erger. Beide ploegen worstelden die eerste helft met hun goede bedoelingen, die als maar geen praktisch vervolg kregen. Maar Altior worstelde en kwam boven en Damme zakte steeds verder weg in het moeras, voor zover dat kan op een kunstgrasveld. Dat we de rust nog haalde met een 1-0 voorsprong was eigenlijk een klein wonder.

Maar na rust, de veldverlichting moest overigens alweer aan na 15:30 uur, greep Altior het heft in handen. Na vier minuten was het 1-1,  zes minuten later was het 1-2 en het was wachten op de 1-3. Dat dit nog duurde tot ongeveer 10 minuten voor tijd was bijzonder. Welke conclusies zijn er als ‘de beste stuurlui die aan de wal staan’:

• Zonder Martijn (blessure) en Ruben (geschorst) is het kennelijk toch anders;
  • De andere sterkhouders waren in de 2e helft geen schim van zichzelf
  • Alleen Jim kwam in de buurt van een 7 in VI-termen
    .

Verder is de bal rond en was er mogelijk sprake van een collectieve off-day (dat wil zeggen: één 2e helft), dat kan gebeuren. Koploper Soccer Boys verloor met 4-0. En Zevenhoven won met 2-1 van een andere oud-koploper BSC’68. Duidelijk is dat niemand wat cadeau krijgt in deze klasse, …. maar dat wisten we al een poosje. Als we hadden gewonnen waren we nu nummer vijf geweest en hadden naast onze schoenen gelopen, supporters voorop, nu zijn we nummer negen met 9 wedstrijden gespeeld: 3 gewonnen, 3 gelijk, 3 verloren. Niet slecht! ASC is ‘slechts’ nummer 7, maar moet nog een gestaakte wedstrijd uitspelen en dan alsnog de 1ste periode pakken. Komende zaterdag naar Jack’s RVC’33, die ploeg verloor met 4-0 van de nieuwe koploper RKDES. Het kan verkeren.