VVZwammerdam – Alphense Boys: 1 – 0

VVZwammerdam heeft zichzelf op de ranglijst een goede dienst bewezen door Alphense Boys te verslaan. Het collectief van het dorp overwon het samenstel van individuen uit de centrumplaats.

Als antwoord op de column van de voorzitter van Alphense Boys in het AD: als centrumplaats win je het meestal op de macht en het getal – of eigenlijk altijd – met meer winkels en zogenaamde “meer mogelijkheden”  (meestal zich uitend in 12 soorten mayonaise in de winkels) maar nu, net als met de toekomstige buurtsuper van Coop in Zwammerdam, wint het als dorp als collectief en op kwaliteit van leven. Een buurtsuper is namelijk meer dan een “verdienmodel” van een grote keten.

VVZwammerdam beperkte zich in de 1e helft tot nauwkeurig verdedigen en had aan Kaj van den Heuvel een zeer betrouwbare sluitpost, die vijf keer een doelpoging moest verijdelen. Jordi de Groot scoorde in zijn 3e kans in de eerste helft, pal voor rust.

Na rust was VVZwammerdam de bovenliggende partij door vrijwel alle duels te winnen en compact te spelen. Bij Alphense Boys vloeiden de krachten weg (teveel kunstgraswedstrijden?) en VVZwammerdam weigerde de trekker over te halen. Koen Woudenberg en Mitchell Bons lieten de kansen liggen.

Volgende week uit naar vv Bodegraven. Ook weer zo’n plaats met veel supermarkten met (teveel) keus.