VVZwammerdam 1

Vanaf zaterdag 25 september is de 1,5 meter regel niet meer wettelijk verplicht. Daardoor kan er veel meer. Natuurlijk wordt u gevraagd voorzichtigheid te betrachten. Dus heeft u klachten, blijf dan thuis, doe een test of laat u testen.

De velden, de terrassen en de toiletten zijn op de “oude manier” te gebruiken. Alleen de kantine niet.  Daar kunt u zonder Coronatoegangsbewijs alleen afhalen en buiten opeten of drinken.

Alleen met een coronatoegangsbewijs kunt u binnen eten en drinken en wel uitsluitend in het afgezette horecagedeelte in de kantine. Dit geldt voor alle leden en bezoekers. Een toegangsbewijs is ter plekke vereist.

Dit is een wettelijke verplichting en ook conform de KNVB-regels. Een Coronatoegangsbewijs is een QR-code, een bewijs van volledige vaccinatie of een herstelbewijs als u besmet bent geweest. 

Gaat u op bezoek bij een andere vereniging neem dan uw Coronatoegangsbewijs mee voor toegang tot het horecagedeelte van de kantine. Toiletten en uitgiftepunten zijn overal vrij toegankelijk.

VVZwammerdam door voor de beker

.
VVZwammerdam heeft zich ten koste van de oude rivaal Perkouw geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB-beker. In de traditie van de laatste tien jaar was Elgar Mudde van Perkouw beslissend in het treffen van de oude rivalen. De oude rot zat VVZwammerdam in het afgelopen decennium altijd dwars met zijn bijzondere kwaliteiten als aanvaller, maar nu was hij beslissend in ons voordeel. Elgar miste de beslissende laatste strafschop. Daarmee werd doelman Wouter van Valen, al zo vaak de uitblinker bij VVZwammerdam, de absolute matchwinner met drie gestopte penalties.

Klik hier: Interview met trainer Rob de Lange voor Studio Alphen

DSC 0381 Kopie 2
              Spelers omarmen Wouter van Valen en vieren de overwinning

De wedstrijd begon buitengewoon spectaculair. Na een gemiste kans voor Perkouw was het VVZwammerdam dat uitbrak in de 1e minuut en Kevin Bergshoeff kon afronden na een bekeken voorzet van Justin Bons. Nog geen minuut later stond het al 1-1 door een eigen doelpunt na een corner voor Perkouw die niet kon worden verwerkt. In de 5e minuut volgde een uitbraak van Perkouw die door de scheidsrechter door mocht gaan ondanks zware verdenking van buitenspel en dito vlagsignaal van de grensrechter. Doelpunt: 1-2. Overigens floot de leidsman een voortreffelijke wedstrijd. De conditie waarover hij beschikte overtrof die van menig speler en de waarneming van kleine overtredingen was hem toevertrouwd. Perkouw had daarna het betere van het spel. In de 27e minuut moest de verdediging van Zwammerdam de bal van de doellijn weghalen. Daarna kwam VVZwammerdam beter in het spel. Met het vernieuwde middenveld met Reijer Peters, Nick van den Berg en Justin Bons kwam er veel naar voren gericht voetbal op de grasmat. Tussen minuut 33 en 36 kreeg VVZwammerdam door toedoen van Kevin Bergshoeff en Reijer Peters drie mooie kansen op afronding, maar dat lukte net niet. In de 45e minuut was het wel raak. Reijer Peters leverde een prachtige schuiver af die door de doelman van Perkouw niet goed kon worden verwerkt. Fabian Wattimena was er als de spreekwoordelijke kippen bij om af te ronden: 2-2.
.
Na rust hetzelfde beeld. VVZwammerdam schiep zich de beste kansen. In de 58e minuut was er de mooiste aanval van de middag. Reijer Peters lanceerde op schitterende wijze Jordi de Groot die Fabian Wattimena wist te vinden. Fabian raakte de paal. Op het eind waren de partijen weer meer in evenwicht. Perkouw raakte op zijn beurt de paal. Eindstand was 2-2 en dus werd het penaltyschieten.

Perkouw miste er drie en VVZwammerdam slechts een. De uitblinkersrol was er voor doelman Wouter van Valen die zeer geconcentreerd de serie inging en er als overwinnaar uitkwam. Alles overziend kan er een conclusie worden getrokken. De invallers uit het 2e elftal hebben met hun enthousiasme en goede spel de ploeg een boost gegeven. Verder was het middenveld gedurende lange perioden in de wedstrijd voetballend de meerdere van de tegenstander. Een leuk discussiepunt over met de punt naar voren of naar achteren spelen, of iets daartussenin. Dat laatste was het geval en betaalde uit.
.
Volgende week thuis voor de competitie tegen NSV’46 om 14.30 uur (wintertijd). Daar gaan we goed voor staan.

Kijk hieronder naar de foto’s van de wedstrijd door Leonie van Riessen-Melchers

Overige verslagen

unemployment tax management