VVZwammerdam 1

Vanaf zaterdag 25 september is de 1,5 meter regel niet meer wettelijk verplicht. Daardoor kan er veel meer. Natuurlijk wordt u gevraagd voorzichtigheid te betrachten. Dus heeft u klachten, blijf dan thuis, doe een test of laat u testen.

De velden, de terrassen en de toiletten zijn op de “oude manier” te gebruiken. Alleen de kantine niet.  Daar kunt u zonder Coronatoegangsbewijs alleen afhalen en buiten opeten of drinken.

Alleen met een coronatoegangsbewijs kunt u binnen eten en drinken en wel uitsluitend in het afgezette horecagedeelte in de kantine. Dit geldt voor alle leden en bezoekers. Een toegangsbewijs is ter plekke vereist.

Dit is een wettelijke verplichting en ook conform de KNVB-regels. Een Coronatoegangsbewijs is een QR-code, een bewijs van volledige vaccinatie of een herstelbewijs als u besmet bent geweest. 

Gaat u op bezoek bij een andere vereniging neem dan uw Coronatoegangsbewijs mee voor toegang tot het horecagedeelte van de kantine. Toiletten en uitgiftepunten zijn overal vrij toegankelijk.

WDS-Damme: 3-2


VVZwammerdam heeft zichzelf geen goede dienst bewezen met een verliespartij uit tegen WDS. Overigens weet niemand zich een uitwedstrijd tegen WDS te herinneren die Zwammerdam heeft gewonnen. Tegen een zwaar gehavend WDS kwam VVZwammerdam de eerste helft zeer pover voor de dag. Enig houvast voor de komende weken gaf het spel in de tweede helft.

20150927 18 WDS VVZ 3-2 Kopie Kopie

In 20 minuten was de wedstrijd al beslist. WDS scoorde 3 doelpunten: in de 5e, 22e en 26e minuut was het raak. Alle doelpunten vielen op identieke wijze. Balverlies voorin, geen omschakeling, alle ruimte voor WDS om een lange pass te versturen, verdedigers die te ver van hun man stonden te verdedigen.Het gebrek van druk op de bal werd niet gecompenseerd wanneer Zwammerdam in balbezit was. Er werden geen ruimtes gecreƫerd, er waren geen looplijnen te zien en de onderlinge coaching afwezig.
Toch gaf de tegentreffer van Maarten van Riessen in de 34e minuut een beetje hoop. Er was nog tijd genoeg.

En het had nog anders af kunnen lopen want Kevin Ruiter kreeg na rust, in de 50e minuut, een kans voor open doel, maar hij schoot naast. Nog wranger was het dat Maarten van Riessen in de 62e minuut een penalty miste. Vervolgens mikte Maarten van Riessen wel raak in de 66e minuut. Er was nog een half uur om het wankelende WDS af te troeven. Maar telkens stond er nog wel een verdediger of een doelman in de weg.De tweede helft was van Zwammerdamkant wel vol overtuiging. Duels werden eindelijk ook eens gewonnen. Jammer dat Zwammerdam, zoals al vaker is gebeurd, te laat aan de wedstrijd begint. Het is aan de groep zelf om daar verandering in aan te brengen.

Overige verslagen

unemployment tax management