VVZwammerdam – BSC’68: 1 – 1

VVZwammerdam zou deze middag drie punten ophalen om zich wat veiliger te wanen in de strijd om degradatie. Tegenstander BSC’68 was na het behalen van de  1e periodetitel ver teruggezakt en zou een eitje kunnen zijn voor de Dammenaren.

Tijn Kopie
              Pupil van de week Tijn genoot deze middag met volle teugen

Verslag met andere mooie foto’s op de site van BSC’68: klik hier

Niets bleek minder waar. Na een eerste kwartier dat in evenwicht was, greep BSC’68 de overhand. Na rust hetzelfde beeld. De gasten waren het gevaarlijkst tot een half uur voor het eindsignaal. Toen kwam VVZwammerdam vrij onverwacht op 1-0 door een goede voorzet van Reijer Peters die door Justin Bons tot doelpunt werd gepromoveerd: 1 – 0. VVZwammerdam kon vervolgens de voorsprong uitbreiden via kansen van Toine Kremer (64e minuut alleen voor de keeper) en Justin Bons (71e minuut, voorzet Kevin Bergshoeff), maar liet dat na. Invaller Mitchell Bons mikte over in minuut 76, waarna het tot een 10-tal gereduceerd BSC’68 terugkwam. In de 79e minuut redde Wouter van Valen nog, maar in minuut 81 scoorden de bezoekers wel degelijk uit een corner. De wedstrijd eindigde met enkele kansen nog voor VVZwammerdam, maar meer dan een gelijkspel zat er niet in. Conclusie is dat VVZwammerdam zich mag meten om de nacompetitieplaatsen en zich vooral mag buigen over het vraagstuk zich meer kansen en mogelijkheden te scheppen. Dat is sinds vorig seizoen (10-15 kansen) gezakt tot een gemiddelde van 5 tot 7 kansen/mogelijkheden. Dat is te weinig.