BSC’68 – VVZwammerdam 2-1

Net als vorige week tegen TAVV werd er met 2-1 verloren, net als vorige week waren we de bovenliggende partij, net als vorige week speelde de doelman van de tegenstander een hoofdrol en daarmee ook weer net als vorige de scheidsrechter. Bijzonder twee keer in acht dagen een nagenoeg gelijk scenario. Neemt niet weg als je met één vinger naar de ander wijst er ook vier naar jezelf (als team) wijzen.

• Verslag Het Haags Amateur Voetbal (briljant verhaaltje over de rode kaart) (klik hier)
  • Verslag op de website van BSC’68 (zelfde als hierboven, maar andere fotomateriaal) (klik hier)
  • Verslag Leiden Amateur Voetbal (klik hier)
  • Foto’s op Facebook (69 stuks) (klik hier)
  • Studio Alphen (volgt nog, er komen videobeelden)

De start van een wedstrijd bij BSC’68 is al een happening op zich. Oordopjes zijn daarbij geen overbodige luxe. Het brengt de sfeer er wel in en het gevoel dat het ergens over gaat. Benthuizen is met een beetje fantasie feitelijk een buitenwijk, de achtertuin, van Zoetermeer. Benthuizen heeft ongeveer 3.500 inwoners en BSC’68 heeft 45 teams, Zwammerdam heeft 1.350 inwoners (ex Ipse) en VVZwammerdam heeft 7 teams. Beide dorpen zijn momenteel onderdeel van de Gemeente Alphen aan den Rijn. We spelen dus een heuse derby.

Damme had te maken met een drietal blessures (Jim, Mark en Ole) sinds ‘de strijd’ met TAVV. Dwars over het veld stond een stevige wind en dat maakt het passen altijd een tikkeltje lastiger en met name de hoekschoppen – voor beide partijen – tegen de wind in. Onze ploeg speelde weer in het zwarte uit-tenue. De eerste 10 minuten was het even aftasten en er werd met verzorgd voetbal in de 10e minuut een prima aanval opgezet, maar die ging er dus niet in c.q. die werd omgezet in een tegenaanval van BSC’68 en zij liepen zonder dat iemand van ons ze een strobreed in de weg liep er dwars doorheen en scoorde daarmee al snel de 1-0. Er zijn TV-beelden van Studio Alphen in de loop van deze week, …  maar eens goed analyseren wat er mis ging. Dat over de beginfase.

Daarna namen de Dammenaren het heft weer snel in handen en tot de 35ste minuut waren we sterker, maar weer was het een uitval waaruit de Groen-Witte Benthuizenaren wisten te scoren. Ook daarna waren er nog voldoende kansen, er gebeurde van alles. maar het net werd niet gevonden door de andere Groen-Witten in de zwarte-shirts. Helaas 2-0 met de rust dus. Maar de strijd was duidelijk nog niet gestreden.

Na de thee kwam Bryan v.d. Nieuwendijk voor Morris van Vliet binnen de lijnen. Eerste kwartier waren we sterker, maar verder dan een schot hoog over van Reijer Peters  kwamen de mannen niet. In de 62ste minuut kreeg een invaller van BSC’68, net binnen de lijnen, gelijk rood. Kijk maar naar het waarom op de TV-beelden van de week. Op papier nog 28 minuten 11 tegen 10. Dan zou je toch denken: nu gaat het alsnog gebeuren. En dan ontstaat er van alles, behalve voetbal. Onze aanvoerder ging in gesprek met de scheids en dat leidde tot zijn tweede gele kaart. Scheidsrechters met veel vlieguren houden daar niet zo van. Met 10 tegen 10 en nog een kwartier voor de boeg kregen we alsnog een strafschop. Justin Bons mocht het weer doen van de reserve-aanvoerder Koen Woudenberg en die ging er weer prima in: 2-1. Ook maar weer eens goed kijken naar de TV-beelden wat deze doelman van BSC’68 allemaal wel en niet deed. Met 10 tegen 10 ging het verder ook prima, … maar als je niet scoort kun je niet winnen. Ongeveer de oudste voetbalwet.

Blijft de vraag wat zijn die vier vingers die naar ons zelf wijzen?

• verwaarlozen we niet te gemakkelijk onze verdedigende taken (vrouwen en kinderen eerst)?
  • waarom blijven we inpraten op een scheids (bouw liever aan een relatie)?
  • kunnen we nog wel spelen in een 4-3-3 systeem met een vaste centrumspits?
  • …  … zelfvertrouwen tanken nu!, De beste helft van deze competitie komt immers nog!

Foto’s in de loop van de zondag en op Facebook.