VVZwammerdam – WDS 3-1

Het was gezellig druk aan de Spoorlaan en fantastisch nazomer weer met 16 graden en volop zon. Traditioneel ook veel fans uit Driebruggen en twee teams die er voor wilden gaan. Het werd dan ook een mooie middag voor de Dammenaren, die niet alleen met 3-1 wonnen, maar nu ook samen met VEP uit Woerden koploper zijn. Bij WDS zullen ze wat minder tevreden zijn. Na 9 seconden kwam er al een voorzet van Koen Woudenberg die niet kon worden verzilverd, had een record kunnen zijn. Maar na drie minuten schoot aanvoerder Lars Kremer al de 1-0 binnen op een voorzet van Reijer Peters. We gingen er eens goed voor zitten c.q. staan.

Scheidsrechter Frikken verraste vriend en vijand twee minuten later met een strafschop voor WDS. Centrale verdediger Jeroen van Dorp had in het eigen strafschopgebied bij een collega van WDS de hand op de schouder gelegd als troost voor de snelle treffer. WDS kreeg gelijk een strafschop mee. Aanvankelijk werd deze nog gestopt door doelman Maico du Chatinier, maar in de rebound was het dan toch binnen vijf minuten 1-1. Je moet aan de Spoorlaan in ieder geval niet wat later komen, voordat je weet heb je al heel wat moois gemist. Volgens de pupil van de week Daan (8) was het overigens 2-1, de man achter het scorebord was zijn goal kennelijk helemaal vergeten. Rond de 10e minuut trapte Ruben de Bruin (op 10) finaal langs de bal voor een nagenoeg lege goal, in de 20ste minuut legde Koen Woudenberg af i.p.v. zelf te knallen en pas na een kleine 25 minuten kwam WDS weer voor het eerst in de buurt van doelman Du Chatinier. Linksbuiten Justin Bons lobte fantastisch over doelman Griffioen van WDS heen in de 27ste minuut, maar met een katachtige reactie voorkwam hij de 2-1. Jim van Vliet schoot nog een keer net naast. Maar eindelijk in de 35ste minuut werd het uitstekende voetbal van Damme omgezet in een voorsprong. Ruben de Bruin schoot een voorzet van Koen Woudenberg binnen. Ruben kreeg daarna weer een kans, maar uiteindelijk werd er gerust met 2-1.

De tweede helft was voetbaltechnisch minder. Nog steeds genoeg kansen (Ruben de Bruin, een kopbal van Jeroen van Dorp net naast, een schot van Lars Kremer ging over, een mooie kopbal van de ingevallen Morris van Vliet die het doel niet in wilde en misschien hadden we in de 67e minuut een penalty moeten hebben toen Ruben de Bruin onderuit werd gehaald. Wat er ook gebeurde, doelman Du Chatinier had geen bal te doen, niet alleen figuurlijk, ook letterlijk. WDS kon simpelweg geen vuist maken en hun aanvallers werden door de snelle Dammenaren achterin (Martijn, Thom en Reijer) soms gewoon van de bal gelopen. Pas een kwartier voor tijd viel de verlossende 3-1. Weer een voorzet van Koen Woudenberg die door Jordi de Groot tot doelpunt werd gepromoveerd. Alhoewel Koen met twee assists belangrijk was, bleek hij zelf niet helemaal tevreden. En inderdaad in de 90ste minuut ging zijn schot voorlangs en naast het doel.

Na afloop was het weer tijd voor Daan en …. het was ‘De week van de scheidsrechter’. Iedereen dus tevreden naar huis, behalve de WDS-ers en hun supporters. Ze nemen ongetwijfeld wat wijze lessen mee en zijn blij dat hun doelman met paar geweldige reddingen erger had weten te voorkomen (minstens drie fabuleuze reddingen, mogelijk staan ze op foto). Hoe het kwam dat Justin na ruim uur al kramp kon hebben en moest uitvallen is en blijft – is ons verzekerd – een raadsel.

• Naar het verslag op de WDS-website: klik hier

Komende zaterdag naar CVV Be Fair Veltins (momenteel nr. 4) in Waddinxveen: daar hebben we in ieder geval goede herinneringen aan. Foto’s in de loop van de zondag hier op de site en op onze Facebook-pagina. Fijn weekend verder, …