Siveo’60-VVZwammerdam: 2-3

VVZwammerdam heeft een nuttige overwinning behaald uit tegen Siveo’60 in Zegveld. De trend werd daarmee bevestigd dat de ploeg uit tot betere resultaten, gemeten in punten, komt dan thuis. Het was een zeer leerzame wedstrijd met twee totaal verschillende helften.

• Interview met Martijn op LAV (klik hier)
  • Verslag op de website van Siveo’60 (klik hier)

Wat ging er in de eerste helft fout, wat in de tweede helft wel goed ging? Bij de pupillen kun je de wind nog wel eens de schuld geven voor een krachtsverschil, maar dat excuus schoot achteraf bezien wel erg tekort voor een verklaring van het geknoei in de eerste helft. Al in de eerste minuut leidde onachtzaamheid achterin tot de openingstreffer van Siveo’60. Gelukkig kon Koen Woudenberg al in de 5e minuut gelijkmaken zodat de rust zou kunnen weerkeren. Dat was niet het geval. In de 12e minuut kwamen de geelblauwen uit Zegveld opnieuw op voorsprong : 2-1 en in de resterende tijd in de eerste helft bleven zij dreigend.

In de rust wisselde Jack Harmsen op het middenveld en werd er meteen druk op de tegenstander gezet. Op een uitstekende lange bal op de lopende Ruben de Bruin scoorde deze knap met het hoofd.: 2-2. De duels op het middenveld werden nu wel gewonnen, de linies sloten beter aan en de kansen regen zich aaneen: Bons in de 49e en 60e minuut, Reijer Peters in de 62e minuut en nog een bal door Siveo’60 van de lijn gehaald in de 79e minuut. In de 85e minuut beloonde Nick van den Berg zichzelf met een doelpunt waarbij hij zelf aan de basis stond met een prima onderschepping: 2-3.

Volgende week uit naar Zevenhoven, dat vandaag dure punten verspeelde bij Rohda’76 (3-3). Met de steun van weer veel supporters moet ook daar een overwinning kunnen worden behaald zodat de thuisnederlaag kan worden gewroken en de gedeelde eerste plaats in de 2e periode kan worden geconsolideerd.