Zwammerdam 1 wint met 6-0

Door de 6-2 nederlaag bij ARC eerder deze week, waren we er wel op gebrand vandaag dat recht te zetten. En dat ging makkelijker dan we hadden gedacht. Het Haagse HMSH had vorige week LMO uit Rotterdam met 4-2 verslagen en stond boven ons.

Het duurde tot de 23e minuut voordat de laatste man van HMSH de bal onder druk van Jordi de Groot in eigen doel werkte. Een kwartier later mocht Jordi het wel zelf doen met een mooi schot in de verre hoek (2-0). Beide goals door een assist van Koen Woudenberg. Alhoewel er een duidelijk veldoverwicht was konden we toch niet echt doordrukken. We stonden dan ook wel duidelijk tegenover een ervaren ploeg.

Na rust ging het gelijk van een leien dakje: Jordi tikte zijn 2e goal (3-0) al binnen in de 50ste minuut op een voorzet van Reijer en in de 52e minuut pareerde een speler van HMSH met een ferme duik een knal van weer Jordi de Groot. Maar hij deed dat met de hand en kreeg rood. Met 10 man moesten de inmiddels duidelijk vermoeide mannen van HMSH verder. Koen maakte van de penalty een schitterende carambole: via de paal en de rug van de doelman tegen het net (4-0). Weer tien minuten later mikte Nick van den Berg keurig binnen (5-0). In dezelfde minuut was het weer Jordi de Groot die de 6-0 op het bord bracht. Daarna was de koek op. De laatste 20 minuten konden we ook niet met behulp van verse wissels het krachtsverschil in meer goals vertalen (nog wel een afgekeurde goal van Jeroen van Dorp).

Komende week naar v.v. LMO: die wonnen onverwacht met duidelijke cijfers van FC Zoetermeer (5-2). Dat wordt dus toch nog uitkijken! Met meer dan 2-0 verliezen mag ons zeker niet gebeuren. We willen immers wel de 2e ronde halen van de KNVB-beker. Dank voor jullie steun afgelopen zaterdagmiddag.