VVZwammerdam – Leiden : 2 – 4

.
VVZwammerdam leed een verdiende nederlaag tegen Leiden. De thuisploeg had geen antwoord op de verrassingsopening van Leiden en kon geen moment druk zetten op de gasten. Na acht minuten kwam de 0 – 1 op het scorebord. Na elf minuten stond het al 0 – 2. Door de slimme spitsen van Leiden.

Mark van Zoest in duel om de bal

Daarna kwam VVZwammerdam op snelheid terug met een viertal kansen en twee doelpunten van Daniel van Leeuwen. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Leiden op 2 – 3. Weer stond de Zwammerdamdefensie, als op vele momenten, op afwachten stond ingesteld. Na de rust moest Emiel Samsom enkele malen reddend optreden en kwam VVZwammerdam nauwelijks aan een kans. In de 70e minuut werd het nog 2 – 4. Als geheel kan worden geconcludeerd dat VVZwammerdam niet voldoende samenhang in de linies tot stand kon brengen. Verdedigers kwamen niet aansluiten, laat staan over de vleugelspitsen heengaan. De gedeelde laatste plaats is ons deel.