VVZwammerdam – FC Oudewater: 3 – 2

.
VVZwammerdam heeft vanmiddag op effectiviteit en strijdlust FC Oudewater verslagen. VVZwammerdam scoorde vorige week tegen VVKoudekerk  30% van de kansen, vandaag was het benuttingspercentage 50%. Niet meer dan zes doelrijpe kansen kreeg Zwammerdam, FC Oudewater bleef steken op 4 kansen. De uitslag van 3 – 2 was in die zin logisch. Het team VVZwammerdam was de winnaar, maar er bovenuit stak spits Daniel van Leeuwen die 3 doelpunten scoorde. Waarvan eentje volgens enkelen misschien op de naam van Koen Woudenberg kwam. Niet volgens onze verslaggever.

De wedstrijd zelf was beter en veel spannender dan de kansenverhouding aangeeft. Beide ploegen zochten voortdurend de aanval. In de eerste helft kwam FC Oudewater het snelst uit de startblokken: 0 – 1 in de 7e minuut. Amper 2 minuten later kopte Daniel van Leeuwen prachtig de 1 – 1 binnen. Daarna ging de strijd gelijk op en was van goed niveau. In de 24e minuut scoorde FC Oudewater uit een door de mensen aan de zijlijn veelbetwist moment. De spelers ontging dit overigens geheel. Een Oudewater-aanvaller veinsde een obstructie, maar duwde feitelijk zelf de verdediger weg, die als enige van de twee de bal binnen speelbereik hield. De overigens meer dan uitstekende scheidsrechter kende een indirecte vrije schop toe aan FC Oudewater (indirect: volgens waarnemers). De bal werd direct binnengeschoten: 1 – 2. In de 27e minuut miste Daniel van Leeuwen een van zijn 4 kansen. In de 29e minuut besloot Daniel wel in het doel, Koen Woudenberg gaf achter de lijn nog een tikkie: 2 – 2.
.
Na rust, in de 60e minuut, brak Daniel van Leeuwen door de laatste linie van FC Oudewater en deed alles goed: op snelheid door en een prachtige schuiver in de linkerhoek: 3 – 2. Daarna drong FC Oudewater erg aan. Geduldig, maar met overtuiging, werd druk gezet op VVZwammerdam. Zwammerdam plooide terug, maar gaf geen krimp. Een enkele halve kans viel FC Oudewater ten deel. De grootste kansen waren er nog voor VVZwammerdam: Donny van der Neut in de 80e minuut op de lat, invaller en debutant Tim Kramer (!) in de 83e minuut in de handen van de keeper.
.
Volgende week kan VVZwammerdam een serie van twee overwinningen afsluiten met een goed resultaat tegen Blauw-Zwart (aanvang 15.00 uur) dat na een aanvankelijk debacle, nu na elkaar overwinningen boekt. VVZwammerdam staat nu op de 8e plaats en kijkt lonkend naar een plaatsje in het linkerrijtje. Dat kan nog net voor de winterstop.