Gerald van Asselt Justin Bons Mark Veerman Reijer Peters
Jaimy Groenen Kees Rijneveld Martijn de Groot Ruben de Bruin
Jeroen van Dorp Koen Woudenberg Morris van Vliet Thijs Captein
Logo OkayColor
Trainers: Erwin van der Zee (hoofdtrainer), Peter Kremer (assistent-trainer),  Willem van Tol (keeperstrainer)

DoCos – VVZwammerdam: 3-0

Volgens sommige supporters van de groen-witten (deze keer in het blauw) was VVZwammerdam niet in goeden doen vanmiddag. De 3-0 eindcijfers in het voordeel van de Leidenaren hebben aan dat inzicht of gevoel zeker veel bijgedragen. Nuchter naar de statistieken kijkend en het veldspel in ogenschouw nemend was VVZwammerdam echter niet de mindere, eerder de bovenliggende partij. DoCoS trok aan het langste eind onder meer door met flinke tackles het randje op te zoeken van wat toelaatbaar is. De goed leidende scheidsrechter had daar zijn handen vol aan. Nog belangrijker was dat DoCoS over een dodelijke trefzekerheid beschikte vanmiddag. Uit 8 kansen werden 3 doelpunten gemaakt. VVZwammerdam stelde daar 11 kansen en 0 doelpunten tegenover.

20141213 15 DoCoS VVZ 3 0

Het overwicht van VVZwammerdam was het duidelijkst zichtbaar in de eerste helft toen het 7 zich kansen schiep, waarvan 2 100% kansen vlak voor rust. In de 32e minuut was DoCoS via een uitbraak op 1-0 gekomen, mede door mistasten (verkeerd uitstappen) van de VVZwammerdam-verdediging. VVZwammerdam liet in de fase die daarop volgde zijn beste spel zien, met goede flitsen van de voorwaartsen. In de tweede helft moest VVZwammerdam iets meer risico nemen en was het met veel strijdlust de dood of de gladiolen. Een half uur lang hing het erom of VVZwammerdam de gelijkmaker zou scoren of DoCoS op 2-0 zou komen. Het laatste gebeurde met een wondermooi schot in de kruising. VVZwammerdam kwam via Kevin Bergshoeff nog heel dicht bij de 2-1, maar dat gebeurde allemaal niet. DoCoS kon nog eenmaal profiteren in de 43e minuut: 3-0. VVZwammerdam staat in de ranglijst nu op grote achterstand van het leidende kwintet, maar heeft ook een ruime marge op de degradatieplaatsen. De komende weken kunnen de blessures helen en in januari zal er met frisse moed verder worden gegaan, te beginnen met een paar vriendschappelijke wedstrijden na de feestdagen.