VVZwammerdam – avv Alphen 4-2

Dinsdagavond (15 augustus) was de 2e oefenwedstrijd van Damme tegen het volledig gerenoveerde avv Alphen. AVV had de eerste wedstrijd verloren bij Zevenhoven (4-3) en Damme had thuis met 5-1 gewonnen van Kickers’69 dankzij een doeltreffende tweede helft.

De Alphenaren, inclusief nieuwkomer en voormalig ploeggenoot, Chris Moors (!), kwamen als een raket uit de startblokken en leken de Dammenaren volledig te overlopen en scoorden dan ook al in de 7e minuut de 0-1. De groenen wisten zich echter te herpakken binnen een kwartier. De wingbacks van Damme gingen ‘gewoon’ aan de slag, daardoor werd het evenwicht al snel hersteld. Binnen een kwartier maakte spits Ole Jansze op een assist van Reijer Peters de 1-1. Twee minuten daarna kopte laatste man Mark Veerman een hoekschop snoeihard hard in en hadden de mannen het heft weer volledig in eigen hand (2-1). Achterin bleek AVV de zaakjes minder goed op orde te hebben dan voorin en daardoor konden ook Justin Bons en Martijn Vink soepel tot scoren komen. Een geflatteerde 4-1 voorsprong met de rust.

Kort verslag met foto’s op LeidenAmateurVoetbal

Hilariteit alom toen de sproeinstallatie van Veld 1 spontaan begon met het beregenen in de 44ste minuut. De scheids besloot iets eerder de rust in te gaan. Na rust kreeg AVV wat meer grip op de wedstrijd en maakte na ruim een kwartier in de tweede helft 4-2. Daarna werd het wat een rommelige wedstrijd in het snel donker wordende Zwammerdam. De vele wissels kwamen het spel ook niet ten goede en Damme wist een aantal opgelegde kansen niet te benutten.

Wat kunnen we leren? De selectie van Damme is breed, Jordi de Groot en Morris van Vliet hebben we nog niet in actie gezien en zeker achterin, in het centrum, is de concurrentie toegenomen door Kees Rijneveld en Mark Veerman. Voorin is Lars de Groot erbij gekomen en Ole lijkt zich steeds meer als spits en stormram, in de positieve zin van het woord, te ontwikkelen. Het blijft vooralsnog puzzelen voor de staf wat de beste combinatie van de vele kwaliteiten zal zijn. En dan hebben we het nog even niet over het aankloppend talent vanuit het 2e. Gewoon samen trainen en er allemaal zijn, lijkt voorlopig de beste remedie. Zaterdag speelt de ploeg om 12:00 uur – dan doet de sproei-installatie het waarschijnlijk niet – tegen Jodan Boys O23 van oud-trainer Erwin Griffioen. Tot zaterdag!