VVZwammerdam 1

Vanaf zaterdag 25 september is de 1,5 meter regel niet meer wettelijk verplicht. Daardoor kan er veel meer. Natuurlijk wordt u gevraagd voorzichtigheid te betrachten. Dus heeft u klachten, blijf dan thuis, doe een test of laat u testen.

De velden, de terrassen en de toiletten zijn op de “oude manier” te gebruiken. Alleen de kantine niet.  Daar kunt u zonder Coronatoegangsbewijs alleen afhalen en buiten opeten of drinken.

Alleen met een coronatoegangsbewijs kunt u binnen eten en drinken en wel uitsluitend in het afgezette horecagedeelte in de kantine. Dit geldt voor alle leden en bezoekers. Een toegangsbewijs is ter plekke vereist.

Dit is een wettelijke verplichting en ook conform de KNVB-regels. Een Coronatoegangsbewijs is een QR-code, een bewijs van volledige vaccinatie of een herstelbewijs als u besmet bent geweest. 

Gaat u op bezoek bij een andere vereniging neem dan uw Coronatoegangsbewijs mee voor toegang tot het horecagedeelte van de kantine. Toiletten en uitgiftepunten zijn overal vrij toegankelijk.

vv Sportief – VVZwammerdam 0-4

 

In een winderig en koud Woerdense Verlaat (800 inwoners) zette ‘Damme’ vv Sportief op de laatste plaats in onze klasse. Dat gunnen we deze sympathieke vereniging zeker niet. Sportief zit in precies dezelfde situatie als wij. Al ongeveer 30 jaar geen nieuwbouw meer in het dorp. Ze hebben nog 4 teams over (1e, 2e, VR1 en een JO15-1) en zelfs geen enkele pupil meer. Wij hebben nog 6 teams en we veegden ze onbarmhartig hard van de mat met 0-4.

Vanaf de 1ste minuut was al gelijk duidelijk dat we op alle fronten de betere waren. We hielden ze met een balbezit-percentage van 75% (schatting) daarnaast permanent op hun eigen helft. Onze doelman had letterlijk geen bal te doen. Terechte vraag is daarbij: waarom werd het dan geen 9-0 zoals tegen Koudekerk (9-3) een paar maanden terug?

Een aantal foute passes, maar waar het vooral misging was onze eindpass op de spits. De voorzetten van onze buitenspelers werden permanent onschadelijke gemaakt. Terwijl de doelman van Sportief toch ook niet super save oogde. De redding van de middag kwam echter wel op zijn naam: hij tikte een heerlijk schot van linksback Reijer Peters onder de lat weg in de 2e helft.

De vier goals van onze mannen in het zwart vielen dan ook niet geheel toevallig zonder goedlopende aanval daaraan voorafgaand. Reijer Peters soleerde door het strafschopgebied en maakte in de 6e minuut al de 0-1. En dat was het ook nog met de thee.

Na ruim een uur liet de doelman van Sportief een schot van aanvoerder Lars Kremer tussen de handen doorschieten (0-2). Tien minuten later lepelde Mitchell Bons een hoekschop uitstekend in de verre hoek (0-3). En in de laatste minuut van de wedstrijd maakte weer Lars Kremer uit een onoverzichtelijk scrimmage op de doellijn de meer dan terechte 0-4. Het gehavende Sportief kon dit keer geen vuist maken. Jack Harmsen heeft vast ook gezien waar we nog even op moeten trainen (de beslissende eindpass die wel aankomt bij iemand voor de goal).  

Dinsdagavond aanstaande spelen we voor de Rabobank-LAV-cup thuis tegen de studenten van LSVV’70, zaterdag aanstaande is er een inhaalprogramma en op zaterdag 23 november spelen we thuis tegen Alphense Boys (za).

.

Overige verslagen

unemployment tax management