VVZwammerdam – SVZevenhoven 4-1

Het was sowieso een prachtige middag met 22 pupillen die in hun nieuwe shirts – met dank aan de sponsors – samen met de beide ploegen (hand in hand) het veld opkwamen. Een mooie manier om onze 75ste verjaardag van zondag 22 oktober jongstleden te vieren. Het 2e was er al, die hadden ook tegen Zevenhoven 2 gespeeld om 11:00 uur en het 3e was afgelast, maar de mannen hadden bedacht op het kunstgrasveld samen een balletje te trappen. Het gerucht gaat dat de laatste supporter om 22:30 uur naar huis ging. Zanger Master Stu was een gouden greep en zijn spontane duet met Sander (Verburg) was de kers op de taart. Vorig seizoen had het 1ste elftal het Veltins-toernooi gewonnen bij Be Fair en zodoende voor 500 euro aan bier van het fust gewonnen. Nog een extra cadeautje deze middag dus. Van Veltins aan de spelers en van de spelers aan de club. Op de vrijdagavond daarvoor hebben zeven 40-plus teams (7×7) uit de regio gespeeld op een kunstgrasveld om de wisselbokaal, toen werd het nog later. Maar ze waren dan ook pas om 20:00 uur begonnen.

Ruben de Bruin in actie hij scoorde deze middag 2x

.
De wedstrijd zaterdagmiddag kende twee gezichten, maar in beide gevallen had Damme een behoorlijk veldoverwicht. Als fotograaf merk je dat onmiddellijk, waar je precies moet gaan staan. Ook in de eerste helft kwam SVZ er niet echt aan te pas. Vermoedelijke speelde onze ploeg voor 80% op de helft van de tegenstander, maar wist toch weinig kansen te creëren. En die er wel waren gingen (net) naast of waren een prooi voor de doelman. En dan roep je het noodlot over jezelf af. In de 43ste minuut scoorden SVZ uit een van de weinige kansen: 0-1. Voetbal blijft een bijzonder wispelturig spelletje, en daardoor zo interessant. Vorige week speelde Koudekerk ook niet zo slecht, maar tegen ons alsmaar wisselde systeemvoetbal, is – als het loopt – geen kruit gewassen. Uit de emotie die Justin Bons liet zien na zijn vierde goal vlak voor tijd bleek genoeg waar het probleem zat. De individuele acties kwamen de eerste helft niet echt uit de verf. Het was er wel, maar te traag en zonder de ons zo kenmerkende verrassingen.

Trainer Van der Zee heeft ongetwijfeld wat toverkruid in woorden en gebaar gemengd tijdens het theedrinken. Want na de rust lag de bal er wel binnen drie minuten in. Het bleek het begin van een 2e helft zoals de eerste helft bij Koudekerk was, maar nu met vier doelpunten. De een nog mooier dan de ander: helaas geen foto van de knal van Martijn Vink (de tweede). Uw fotograaf was nog aan het twitteren op X (voorheen Twitter). Wel met het blote oog gezien, een indrukwekkend schot, de doelman kon net als uw verslaggever er alleen maar naar kijken. En er gebeurde wat iedere wedstrijd – in theoretische zin – veel vaker kan gebeuren: iedere tien minuten een goal, geen grapje: 48ste minuut (Ruben), 58ste minuut, (Martijn), 68ste minuut (Ruben) en 84ste minuut (Justin).

Hans, dank je wel voor het extra krijten, Ole dank je wel dat je de zieke Gerro hebt vervangen. En we hadden een prima scheidsrechter Van der Geest, die het verder zonder kaarten afkon.

Volgende week naar Soccer Boys, …. tegen Koudekerk een uitstekende eerste helft, tegen Zevenhoven een uitstekende tweede helft. Probeer tegen Soccer Boys eens: the best of both worlds.