SV Aar’veen – VVZw’dam 1-1

Eindelijk mocht er weer worden gespeeld, bijna onwerkelijk; toeschouwers die elkaar weer ontmoeten en de boks geven, een biertje na afloop, nog even met de spelers nakletsen over gemiste kansen, klagen over het stroperige veld, de scheids en de grens van de tegenstander. Heerlijk het was allemaal weer als vanouds en dat ook nog eens bij 25 graden onder een heerlijke zomerzon. En helemaal super …. Teun Klos (84) was in levende lijve aanwezig. Dat had heel anders kunnen zijn.

Vorig seizoen ook de eerste (oefen-)wedstrijd van het seizoen tegen sv Aarlanderveen, … hebben we te maken met een mooie traditie? Voor beide teams waren de omstandigheden gelijk: niet alle spelers waren al terug van vakantie en die terug waren hadden nog lang niet allemaal voldoende trainingsarbeid verricht. Damme had er daarom maar liefst 17 op het lijstje staan en ze speelden allemaal verdienstelijk. Niemand uitgezonderd.

In de eerste helft was Damme nadrukkelijk de bovenliggende partij, leek ook wat fitter, maar de vlotte combinatie vanuit het middenveld naar de vleugels en dan de perfecte voorzet kwam er niet echt van …. alhoewel, ….. kijk maar naar de beelden van Studio Alphen deze week. 3-0 met de rust had gekund. Maar inderdaad, …  het veld was stroperig en de bal snel even meenemen was er niet bij. De bal bleef makkelijk liggen en je moest uitkijken dat je niet over de bal struikelde. Met de rust was het 0-1 door een goede assist van Ruben de Bruin op Koen Woudenberg die als vanouds prima de bal in de touwen joeg in de 37ste minuut.
.

Na rust werd Aarlanderveen wat sterker, maar de thuisploeg had toch een strafschop (62ste minuut) nodig om op 1-1 te komen. Ondanks alle wisselingen aan beide zijden werd het spel niet minder en werd er – al met al – wat minder soepel gecombineerd dan gebruikelijk, de spelers (van beide zijden) werkten zich het snot voor de ogen en de achterhoede van Damme was buitengewoon solide met vaak krachtige interventies. En dat is zonder meer geruststellend  te noemen.

Volgende week thuis aan de Spoorlaan om 14:30 uur tegen weer een 3e klasser: TAVV uit Ter Aar. We zien u (weer) graag langs de lijn.