VVZwammerdam – Siveo’60 1-1

In het programmaboekje stond het al: de uitslag zal wel: 0-0, 1-0, 0-1 of 1-1 worden. En inderdaad: het werd 1-1. Maar er bleken nog twee andere scenario’s voor handen: Koen Woudenberg schiet in het laatste kwartier er vier in en het wordt 5-1. ‘Met groots machtsvertoon stuurt Damme de mannen uit Zegveld terug naar huis’. Of de scheids keurt de twee buitenspelgoals van Siveo’60 gewoon goed. En de lokale krant kopt maandag: ‘Siveo’60 laat een gedesillusioneerd Zwammerdam terecht achter aan de Spoorlaan met een 1-3 nederlaag’. Uithuilen en opnieuw beginnen. De einduitslag bepaalt nu eenmaal de kop en de toonzetting van het verslag.

Het werd dus 1-1, Damme was de eerste helft sterker. Doelman Maico du Chatinier van de Dammenaren had nauwelijks wat te doen. In de 7e minuut had Jim van Vliet de 1-0 kunnen maken. Siveo’60 speelde ook nog verkeerd een bal terug en die ging er voor hen langs de goede kant van de paal net langs. In de regen bleef het een troosteloze 0-0 met de rust. Met vlagen best knap voetbal, maar het kwam er even niet helemaal uit. Te veel niet zuiver genoeg, maar wel vanuit de juiste intenties.

Na rust dezelfde ploeg, dezelfde regen en toen kwam die goal van Justin Bons, … ongeveer 10 minuten na rust (54ste minuut). Een heel gedicht waard. En dan maakt Siveo’60 drie goals in de 57e, 71e en 77e minuut, waarvan de eerste twee afgekeurd. En toen, … in de 80ste minuut schiet Koen tegen de goed uitkomende doelman aan, …. vervolgens twee keer over en hij laat zich plomp verloren vallen in het strafschopgebied. Er had maar één van die vier kansen benut hoeven te worden. Wat verder opviel: ieder aanbod schept zijn vraag. Wij hebben geen verzorger en ook geen geblesseerde spelers. Die mannen uit Zegveld hadden een prima verzorger en zeker 4-5 keer moest hij het veld in met de wonderspons. Maar ja, de bal is rond, het bleef regenen en het veld werd steeds beroerder. 1-1 dus, … net als afgelopen seizoen.

Volgende week uit naar Linschoten om 15:00 uur: gaan we winnen met 0-3. Net als afgelopen seizoen. Met toen een onvergetelijke goal van Morris. Wedden?

Hier het verslag op de website van Siveo’60.

Interviews op Studio Alphen: Cees van Leeuwen in gesprek met trainer Erwin van der Zee en rechtsback Martijn Vink.