Kamerik – VVZwammerdam 0-4

Op het prachtige complex in Kamerik met mooi voorjaarsweer was het zaterdagmiddag goed toeven voor de talrijke Damse supporters. De ploeg was nagenoeg weer compleet en Peter Kremer was de coach van dienst. Trainer Jack had ooit zijn vakantie geboekt toen dit nog een vrij weekend leek. De vraag is dus eigenlijk: Wat heeft hij gemist? De opstelling was overeenkomstig de verwachtingen: spelers die terugkwamen van Covid begonnen op de bank. Het team gaf wel een ander signaal af in de kleding. Doelman Chris van Riessen speelde in de kleuren van Oekraïne en aanvoerder Koen Woudenberg droeg een band in de kleuren van de vlag van de Oekraïne: blauw/geel.

De Dammenaren waren de hele wedstrijd sterker. Kamerik kwam er niet echt aan te pas. Met name de laatste 30 minuten van de eerste helft stonden de (K)amerikanen onder zware druk. De mogelijkheden regen zich aanéén: Ruben de Bruin (2 keer), Morris van Vliet (2 keer), Jordi de Groot, Reijer Peters en Jeroen van Dorp. De paal werd geraakt, maar de bal schoot voorlangs de doellijn weer het veld in. De uitstekende doelman van Kamerik hield verder knap stand en het bleef derhalve 0-0.

Na de pauze werd het overwicht dan toch omgezet in doelpunten. Gelijk na rust scoorde Ruben de Bruin door een mindere uittrap van de doelman, zeven minuten later schoot Koen Woudenberg op de goal, de bal ketste op een verdediger en verdween vervolgens onhoudbaar in de kruising (0-2). Een prachtige aanval (73ste minuut) over meerdere schijven werd afgerond door Lars Kremer en in de 89ste maakte Koen nu zelf een 100% doelpunt. In de blessuretijd had het nog zeker 0-6 kunnen worden (o.a. een mooie inswinger van Jordi de Groot ging net naast).

Al met al een reguliere overwinning van de nummer 1 tegen de nummer 13. De verrassingen op deze zaterdagmiddag kwamen dit keer van elders: Woerden maakte gehakt van NSV’46 (5-1), Zevenhoven versloeg SCH’44 met 4-1 en Sportief won van Nicolaas Boys met 3-2.

Damme kan de komende drie wedstrijden in maart prima zaken doen: dinsdagavond aanstaande thuis tegen sc Woerden, komende zaterdag komt sv Zevenhoven op bezoek en de week daarna gaan we met zijn allen naar Harmelen (SCH’44). Als je Kampioen wil worden schiet dat het meeste/beste op als je de directe concurrenten aan de zegekar kan binden. Jack is dinsdagvond nog niet terug, Peter weet dus wat hem te doen staat: Eén team, één taak!