VVZwammerdam 1 – sv Bernardus 5-1

Altijd prettig als je een goede voorbereiding hebt. Weliswaar gingen er een paar wedstrijden niet door (ARC 2 en WDS), maar dat wat wel doorging (Gouda, Koudekerk en Bernardus) zag er bij vlagen prima uit. En metname deze laatste thuiswedstrijd tegen Bernardus was weer typisch 2021. Toch waren er nog wel een paar puntjes om op de i te zetten.

We hebben een speelstijl die iedere 10 minuten tot een levensgevaarlijke kans leidt. Dat hebben we nagenoeg iedere wedstrijd. Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten. Lees het Twitter-verslag er maar op na:

1. 6e minuut: Jordi schiet snoeihard alleen voor de keeper voorlangs
  2. 8e minuut: kopbal Morris (1-0)
  3. 14e minuut: volley van Justin gaat over het doel
  4. 18e minuut: Justin tegen de de paal
  5. 22e minuut: Jordi schiet net naast
  6. 34e minuut Lars alleen voor de doelman
  7. 36e minuut: Jordi schiet een voorzet binnen (2-0)
  8. 51e minuut: Koen schiet vrij voor de doelman snoeihard tegen hem aan
  9. 55e minuut: Lars schiet net over
  10. 56e minuut: Justin kopt keurig binnen (3-0)
  11. 59e minuut: Reijer schiet recht in de armen van de doelman
  12. 62e minuut: Jordi rond een voorzet af (4-0)
  13. 69e minuut: Mitchell alleen op de doelman af
  14. 73e minuut: Lars knalt hoog over (Reijer haalt de bal op bij Ipse)
  15. 80e minuut: tegengoal Bernardus (4-1)
  16. 81e minuut: Mitchell speelt bijna de doelman voorbij, maar die plukt de bal alsnog knap van zijn voet
  17. 82e minuut: Michell doet het weer, maar speelt hem nu naar Ruben de Bruin en die rond fraai af (5-1)
  18. 84e minuut: Jordi alleen op de doelman af, maar die heeft de bal
  19. 88e minuut: Doelman Bernardus haal weer een bal van de lijn met veel kunst- en vliegwerk
  20. 89e minuut: Mitchell schiet net langs de linkerpaal (vanuit de speler gezien)
  21. 90e minuut: De goed leidende scheidsrechter Willem Goudkuil blaast af

.
Bovenstaande lijst is aangevuld met beelden uit het fotoverslag (je kunt niet alles tegelijk, zie Facebook @meerdaneenvereniging). Vandaag was het weer met verzorgd voetbal gedurende de hele wedstrijd: de verdediging is stabieler dan andere jaren, iedereen kan scoren, we ogen vaak ook frisser (woke om maar een hippe term te gebruiken) dan de tegenstanders, we komen dwars door het midden en langs de beide vleugels. En we gunnen elkaar de goals. Die puntjes op de i ? Die horen jullie wel van Jack, …. we maken NSV’46 natuurlijk hier niet wijzer. Het grote verschil is: vorig seizoen was het VVZwammerdam – NSV’46, nu is het de koploper tegen NSV’46. Dat lijkt geen verschil, maar het geeft de tegenstander extra adrenaline. Dat hebben we zelf  ervaren hoe het voelt om van SCH’44 te winnen. Volgende week starten we weer met ‘Whatever you want’!  Stay woke in the meantime! 😉