VVZwammerdam 1


       
Selectie 2023-2024

 

Motto: één team, één taak

 

Bas Kwakernaak Jim van Vliet Lars de Groot Nick van den Berg Thom de Bruin
Bryan vd Nieuwendijk Jordi de Groot Lars Kremer Ole Jansze  
Gerald van Asselt Justin Bons Mark Veerman Reijer Peters  
Jaimy Groenen Kees Rijneveld Martijn Vink Ruben de Bruin  
Jeroen van Dorp Koen Woudenberg Morris van Vliet Thijs Captein  
Logo OkayColor
Begeleiding:                           
Trainers: Erwin van der Zee (hoofdtrainer), Peter Kremer (assistent-trainer),  Willem van Tol (keeperstrainer)
Leider: Rien van Harselaar
Aanvoerder: Lars Kremer
Vlagger: Gerro van Krimpen
Verzorger: Pim van Riessen
Trainingstijden:
Dinsdag: 20:00 – 21:30 uur
Donderdag: 20:00 – 21:30 uur

 

VVZwammerdam – Zwartewaal 5-1

Zaterdagmiddag mocht VVZwammerdam de halve finale spelen van de play-offs. Als nummer 10 in de competitie kreeg ons vlaggenschip de kans te ontsnappen aan degradatie door twee keer achtereen te winnen in de nacompetitie. Voor de kwartfinale waren we vrijgesteld en mochten gelijk door naar de halve finale tegen Voetbalvereniging Zwartewaal uit Zwartewaal (Voorne-Putten). Afgelopen week hadden zij thuis met 2-0 gewonnen van PPSC uit Schiedam. 

Veld 1 lag er prima bij en met 200-250 toeschouwers was het gezellig druk. Een dubbeldekker (bus) aan supporters, spelers en daarnaast veel toeschouwers die met de auto kwamen. De selectie van Damme was volledig op de geblesseerde Thom de Bruin na. De groenen speelden in een vertrouwde 4-3-3 opstelling.

Foto Zwammerdam.Net

Foto in het Algemeen Dagblad 

Damme schoot niet gelijk uit de startblokken, …. de elftallen snuffelden voorzichtig aan elkaar, laten we het ‘de aftastfase’ noemen en de ploegen groeiden door steeds beter combinatiespel. Zwartewaal liet met vlagen goed tot zeer goed voetbal zien. De Damse wingbacks hadden duidelijk de opdracht: ‘vrouwen en kinderen eerst’. Onze vleugelspelers waren met vlagen gevaarlijk en duidelijk de krachten aan het aftasten, dat duurde al met al 25 minuten. Toen sloeg Justin Bons toe: passeerde zijn man en schoot diagonaal, prachtig binnen (1-0). De AD-fotograaf stond er het beste voor. Mogelijk maandag in de krant/website. 

Daarna bleef de wedstrijd in evenwicht, maar kenners (de beste stuurlui die aan de wal staan) zeiden het al: dit gaat Zwartewaal de 2e helft echt niet vol houden, met de rust was het nog maar 1-0 en beide ploegen kwamen duidelijk om te scoren. Persoonlijk was ik daar nog niet zo gerust op dat Zwartewaal het niet vol zou kunnen houden.

Binnen acht minuten na rust werd het team uit Zwartewaal echter getrakteerd op twee goals (Lars Kremer en weer Justin Bons die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Ruben de Bruin schoten raak). Daarmee leek het pleit beslecht, echter in 61ste minuut werd het onverwacht 3-1 uit een vrije schop vlak bij het doel van Jaimy Groenen. Zouden zij dan toch een extra versnelling hebben? Binnen tien minuten raakten Jim van Vliet met een kopbal de paal en invaller spits Jordi de Groot de paal met een schot. De wedstrijd leek af te stevenen op een 3-1 winst. Via het mobieltje werd vooral duidelijk dat de andere halve finale inmiddels een stuk spannender was: ‘s Gravendeel – RVC’33 eindigde na verlenging in 4-3. Maar vanaf de 90ste minuut had Damme het idee weer opgepakt dat er meer in moest zitten en via een directe vrije trap van Martijn Vink en de direct (!) genomen strafschop van Jordi de Groot kwam er toch nog een overtuigende 5-1 tot stand in de extra tijd. Reijer Peters speelde weer een hele wedstrijd na een langdurige blessure en had als taak de gevaarlijk rechtsbuiten van Zwartewater uit de wedstrijd te houden. We kunnen vaststellen dat dit is gelukt. 

Volgende week op neutraal terrein – tegen Voetbalvereniging ‘s Gravendeel – de wedstrijd van de waarheid. ‘s Gravendeel is de ploeg die met 1 goal verschil het kampioenschap moest laten aan Zinkwegse Boys. Het zal je maar gebeuren! En dus een goede ploeg, je wint niet zomaar met 4-3 van RVC’33. Daar weten wij ook alles van.  U hoort nog!

Overige verslagen

unemployment tax management