NSV’46 – VVZwammerdam 0-3

De voorspelling van 0172sport was 1-3. VVZ moet nog, aldus deze experts, en bij NSV’46 is het seizoen al afgerond; ze kunnen niet meer promoveren en niet meer degraderen als vaste bewoner van het linkerrijtje. De 0172-redactie zat er dichtbij. Wat ze niet wisten: twee van onze ‘sterren’ waren er niet bij: Koen Woudenberg was geblesseerd en alleen bij zeer hoge nood inzetbaar, Ruben de Bruin had een andere keuze gemaakt en Morris van Vliet was al eerder tegen VEP voor de rest van het seizoen geblesseerd geraakt. We misten dus sowieso drie basisspelers en dan zou je inderdaad vooraf tekenen voor 1-3. Maar trainer Jack Harmsen had een slimme list bedacht!

Brothers in Arms nadat Mitchell Bons hier de 0-2 binnenschiet

Hij zette drie van zijn spelers op hun favoriete plek: Mitchell Bons op de rechtsbuitenplaats. Thijs Nulle op de rechtsbackpositie en Reijer Peters op 10 (mid-mid). Martijn Vink kreeg een plek als linksback en de rest speelde op de voor hem vertrouwde positie. Je zou kunnen zeggen: ‘Dat betaalde zich uit’. Mitchell Bons scoorde tweemaal met een fantastische knal in de eerste helft en de spits van de JO19-1, Pieter Boot, schoot als invaller in de 2e helft vlak voor het eindsignaal de 0-3 binnen op aangeven van Thijs Nulle. En wat was het heet in ‘de Koet’; kunstgras is bij 25 graden een soort sauna.

De eerste helft kwam NSV’46 er sowieso niet aan te pas. Damme combineerde weer zoals gebruikelijk en verplaatste het spel met regelmaat van links naar recht en andersom, … de backs waren weer wing-backs en vanuit middenveld was er voortdurend dwars door het midden dreiging en de beide Bons-en (Mitchell & Justin) snelden met de grootste regelmaat hun tegenstanders op de flanken voorbij om een voorzet te geven of om op de goal te vuren. Er vielen in de 1ste helft drie goals: in de 19e minuut door Mitchell Bons (0-1),  in de 25ste minuut door Jordi de Groot (afgekeurd wegens buitenspel) en in de 35ste minuut weer Mitchell Bons via de handen van de doelman snoeihard in het net.

Duidelijk was dat de trainer van NSV’46 een poging gedaan had in de rust zijn mannen wat peper in de kont te duwen. Het werkte ook wel. De wedstrijd verplaatste zich nadrukkelijker op de helft van de Groene Zwanen, maar na een kwartier bleek de injectie te zijn uitgewerkt. Damme kwam weer terug in het oude spel van de eerste helft en ook de wissels (Gerald van Asselt, Gijs Verburg en Pieter Boot) bliezen hun partijtje mee. En ergens ver na de 90ste minuut bracht Thijs Nulle, de nieuwe spits Pieter Baan in stelling en hij trok de trekker over alsof hij Mitchell Bons was.

Al met al een prima middag, zeker toen bleek dat sc Woerden twee punten had verspeeld tegen Linschoten en de Rohda’46 voor het eerst punten liet liggen in de strijd om de 3e periodetitel thuis tegen VEP.

Komende week ontvangen wij de koploper voor de 3e periodetitel Rohda’76 aan de Spoorlaan en sc Woerden moet dan naar Zevenhoven. De ploeg die dit seizoen thuis nog niet verloor, … behalve tegen ons. Nobody said it was easy (Coldplay).