SCH’44 – VVZwammerdam 0-0

Blij zijn met prachtige 0-0 kom je niet vaak tegen in de voetballerij, maar zaterdagmiddag in Harmelen was het zover. Met vooral dank aan de scheidsrechter die daar een handje bij hielp. Inmiddels staan we op de 3e plaats. Twee dingen vallen op! We hebben de minste goals tegen (15) en we zijn nog steeds de makkelijkst scorende ploeg (43). Het was tegen SCH’44 vooral de verdediging die het prima deed en zich daarmee onderscheidde.

Het werd de eerste keer dat we naar Harmelen (8.200 inwoners in 3.400 woningen) mochten afreizen. Door de lock downs was dat nog niet eerder gelukt. Via de A12 een klein kunstje, maar achterlangs door Bodegraven, Nieuwerbrug en Woerden werd het een toeristische route langs o.a. de Kromme Rijn. Het mooie sportpark ligt aan een doodlopende laan met veel parkeerplaatsen. Een hele geruststelling voor onze supportersschare.

‘Het’ moment in minuut 79, Koen raakt buitenkant paal.

De eerste helft was matig met twee ploegen die nagenoeg tot geen enkele doelpoging kwamen. De beide doelmannen hadden het dan ook niet erg druk. Ruben de Bruin dacht in de 10e minuut dat de doelman van SCH’44 te ver voor het doel stond, maar zijn bal ging een meter over het doel. Voor de rest werd de bal over veld heen en weer geschoven. De mannen van SCH’44 speelden wat vaker ‘de postbode’ daarbij; de bal brengen. De Dammenaren hadden een tikkeltje meer gogme door vooral ook de wing-backs zo nu en dan in te schakelen, maar allebei de varianten leverden niets op. De meeste aandacht ging eigenlijk uit naar de scheids die in de eerste helft drie gele kaarten en een rode kaart liet zien aan Justin Bons in de blessuretijd van de 1ste helft.

Daardoor werd in in de 2e helft echter een stuk boeiender. Zouden de Groenen stand kunnen houden tegen de 11 van SCH’44? Voor die 2e helft kunnen we alleen maar respect hebben: er werd door onze spelers gedisciplineerd gespeeld, weinig weggeven en geloerd op een slimme counter. Dat lukte bijna ook nog in de 79ste minuut toen ‘onze Woudenberg’ de verre paal raakte onder toeziend oog van ‘de andere Woudenberg’; die van sc Heerenveen. Foto’s volgen nog dit weekend.

Komende week thuis aan de Spoorlaan tegen Linschoten, die zich dit weekend liet beetnemen door NSV’46 met 3-4.

Beluister hier de interviews van Cees van Leeuwen met trainer Jack Harmsen en aanvoerder Lars Kremer.