20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VR1 pakt de 3 punten tegen Siveo’60

Na de zevenklapper vorige week tegen Forum Sport vandaag een aanmerkelijk betere tegenstander uit Zegveld. Een ‘echt’ damesteam tegen onze ‘jonge’ dames. Siveo’60 liet de eerste helft de vrouwen uit Zwammerdam lekker uitrazen op het winderige veld en leek ondanks het veldoverwicht van de groenen een bekeken wedstrijd te spelen. Het wachten was op het juiste countermoment van Siveo. Dat gebeurde echter in de 1e helft niet, integendeel vlak voor rust knalde Lisa Zuidam van rechts op de zijkant van de paal. Met de 0-0 ruststand kon een ieder vrede hebben. Meer zat er letterlijk niet in. Het zou ook wel eens de eindstand kunnen zijn. De toeschouwers hadden er echter weinig vertrouwen in dat we het letterlijk en figuurlijk droog hielden. Siveo oogde degelijk.

05 Siveo Thuis Kopie
                           Spits Anne, voortdurend dreigend, … soms letterlijk

Na rust en met de wind in de rug konden de Damse vrouwen het veldoverwicht echter wel omzetten in klinkende munt. Lisa Zuidam schoot in de 7e minuut na rust een corner van haar zus Anne binnen. Kirsten ‘Ronaldo’ van Asselt maakte 8 minuten later een wereldgoal. Ze slalomde door de hele achterhoede en passeerde en passant ook nog even de uitstekende keepster van Siveo: 2-0. Zwammerdam probeerde door te drukken, maar toen kwam toch een kwartier later die gevreesde counter (2-1). Het zou toch weer spannend worden het laatste kwartier. Over en weer raakten steeds meer speelsters geblesseerd en moesten veelvuldig worden behandeld. Invalster Jolande Hoogeveen schoot eerst nog op de lat, maar het was uiteindelijk weer Kirsten van Asselt die een paar minuten voor de tijd alle hoop van Siveo met een onhoudbaar afstandsschot aan flarden schoot.