VVZwammerdam VR1

rsz vr1

Selectie 2018-2019

Kirsten van Asselt Jesca de Jong Deborah van der Mer Gwyneth Wolfert
Martine Koole Marjolein van der Post Lisa Zuidam Suzanne v.d. Voorst
Leonie Uittenbogaart Zita Vis Froukje Verburg Maaike van Eijk
Manouk Sloothaak Karlijn van Dorp Quinty Scheer Sietske Hoogeveen
Elske de Pater Kim Klein  Jaimy Jongeneel  Lianne Angenent
      Marieke Angenent
20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Begeleiding:
Trainer: Patrick van der Meer
Leider: Partick van der Meer
Aanvoerdster: Gwyneth Wolfert
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Trainingstijden:
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VVZwammerdam vrouwen winnen 1 punt, of verliezen er 2?

Afgelopen zaterdag stond het eerste thuis- en competitieduel op het programma. Rijnvogels VR2 kwamen op bezoek om onze Damse dames te laten debuteren in de 4de klasse. Vooraf was niet duidelijk wat het niveau van de tegenstander zou zijn, maar dat het lastiger zou worden dan bij de bekerwedstrijd van vorige week was op voorhand wel duidelijk.
.
130921 01 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie 
                    En weer een elftafoto van het lopende seizoen 2013/2014

Zoals afgesproken probeerde iedereen een uur voor de wedstrijd aanwezig te zijn. Dit lukte uiteraard niet helemaal aangezien de lekke band van Marjolein roet in het eten gooide. Toch kon ruim voor tijd de bespreking gehouden worden in de kleedkamer. Er werd aangegeven dat er vandaag wat steviger gespeeld moest gaan worden, dat alle posities bezet moesten blijven en de linies goed aan moesten sluiten. Na wat muziek in de kleedkamer en de onvermijdelijke teamfoto aan het begin van het seizoen konden de dames wat zenuwachtig beginnen aan de warming up, totdat arbiter Niels Lodder met een ferme fluitsignaal aangaf dat de wedstrijd nu echt op het punt van beginnen stond!
De beginopstelling was als volgt: Daisy Streefland – Leonie Uitenbogaart, Veerle Peters, Froukje Verburg, Lianne Angenent – Marjolein van der Post, Karlijn van Dorp, Manouk Sloothaak, Kirsten van Asselt – Kim Kleijn en nieuwkomer Martine Koole.

Al snel werd duidelijk dat de uit de 3e klasse gedegradeerde tegenstander er fysiek fel in ging en was het Damme dat het eerste kwartier flink moest wennen aan het hogere niveau. VVZwammerdam gaf veel ruimte en ballen weg waardoor hun stevige spits makkelijk bereikt kon worden. Deze zette Veerle simpel weg en aarzelde geen moment om op doel te schieten toen ze oog in oog kwam met Daisy. Bam 0-1 en beduusd werden de Good Looking lady’s welkom geheten in de 4e klasse. Gelukkig ging er toen een knopje om bij de vrouwen in het groen-wit en werd er door Damme ook letterlijk steviger gespeeld. Het was Martine die de Katwijkse defensie steeds meer pijn kon doen, helaas faalde zij wel oog in oog met de keeper. Maar de kansen kwamen. Met veel meer balbezit en wat overtredinkjes hier en daar ging Damme er meer in geloven en de tegenstander begon te kraken. Ongeveer vijf minuten voor rust resulteerde goed doorjagen van Kim in balbezit aan de achterlijn. Zij wist met een snelgegeven crosspass de vrijstaande Martine te vinden, die zonder aarzelen de bal in de touwen en in de kruizing joeg: Bam 1-1 en de 4e klasse wist nu dat we niet alleen Good Looking waren maar ook een beetje konden voetballen!

In de rust werd onder het genot van een bekertje limonade nog even aangehaald dat de linies gesloten moesten blijven en we niet teveel achter de tegenstander aan moesten lopen. Wel moest er opgelet worden voor de counter want een tegendoelpunt waren we niet meer van plan te incaseren!
Na rust werden Manouk (niet voor de poes, maar wel een katertje) en de moe gestreden Kim vervangen door Fleur en Jolande. Leonie die al aan het begin van het eerste bedrijf zich moest laten wisselen door Jesca zou met flinke tegenzin niet meer in actie komen.

Damme startte de 2e helft zeer sterk en ging meer fysiek spelen. Op het randje maar binnen de grenzen van het toelaatbare bepaalde VVZwammerdam de wedstrijd. Bij de reacties van de zijlijn ging ook de trainer van de tegenstander tot het randje van ‘zonder respect, geen voetbal’. Steeds meer was VVZwammerdam met zijn compacte speelstijl te vinden rond de 16 van het vijandelijke doel. Ook was de gevaarlijke spits van FC Rijnvogels onzichtbaar dus onschadelijk gemaakt. Maar voorzichtigheid was geboden. De aanwezigen op het complex stroomden steeds meer toe naar het 1e veld en sommigen stonden stomverbaasd te zien dat vrouwen eigenlijk best wel kunnen voetballen. De spanning nam verder toe: zou het debuut in de 4e klasse opgeluisterd worden met een overwinning, de kansen werden daarop steeds groter. Vijf minuten voor het einde was het moment dat iedereen die aanwezig was zijn adem inhield. Kirsten pikte de bal halverwege de helft van Rijnvogels op en danste als een ware Maradonna door de verdediging heen totdat zij stuitte op de keeper en de bal nog van de lijn gehaald kon worden. De bal kwam voor de voeten van Jolande zij haalde uit, de bank en publiek stonden al te juichen maar helaas werd de bal nog eens van de lijn gehaald. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde en er was een punt gewonnen. Of waren er nu uiteindelijk twee verloren? Daar waren de meningen tussen beide kampen over verdeeld.

Terugkijkend mag je blij zijn met wat je hebt en moet je niet somberen over wat er niet gehaald is. Zwammerdam heeft laten zien op dit niveau te kunnen spelen en dat tegenstanders niet vanzelfsprekend even 3 punten in Damme kunnen ophalen. Het publiek was de grote winnaar en kreeg een leuke pot voorgeschoteld al vond een enkeling langs de lijn nog steeds dat vrouwen niet konden voetballen, maar ja oude gedachtes zijn nou eenmaal oud en niet te veranderen!

Volgende week spelen de vrouwen om 14.30 uur uit tegen ARC VR2, op naar de eerste driepunter!.
.

130921 03 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                     Warming-up op een echt grasveld na weken trainen op kunstgras
.
130921 04 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                                           Daisy keepte een prima wedstrijd
.
130921 05 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
           De geest van Richard was soms wel nodig: zonder respect, geen voetbal
.
130921 06 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                             Aanvoerdster Marjolein wisselt met Fleur (12)
.
130921 07 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                                               Kim knijpt even een oogje toe
.
130921 08 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                                       Froukje springt een gat in de lucht
.
130921 09 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                 Martine knalt haar eerste competitiegoal weer onhoudbaar in het net
.
130921 10 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                   En daar zijn we allemaal erg blij mee, …. Martine ook, zo te zien.
.
130921 11 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie.
      Kirsten loopt erg lichtvoetig, maar dat ze ook echt de tegenstander voorbij zweeft …
.
130921 12 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                                    Maar nu heeft ze weer de voetjes op de grond
.
.130921 13 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie
                                         En er waren best wat toeschouwers

130921 14 VVZwammerdam FCRijnvogels 1 1 Kopie

     Eenmaal terug in het veld, dames wisselen permanent, gelijk de lakens uitdelen
.

Overige verslagen

Programma VR1

unemployment tax management