VVZwammerdam VR1

rsz vr1

Selectie 2018-2019

Kirsten van Asselt Jesca de Jong Deborah van der Mer Gwyneth Wolfert
Martine Koole Marjolein van der Post Lisa Zuidam Suzanne v.d. Voorst
Leonie Uittenbogaart Zita Vis Froukje Verburg Maaike van Eijk
Manouk Sloothaak Karlijn van Dorp Quinty Scheer Sietske Hoogeveen
Elske de Pater Kim Klein  Jaimy Jongeneel  Lianne Angenent
      Marieke Angenent
20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Begeleiding:
Trainer: Patrick van der Meer
Leider: Partick van der Meer
Aanvoerdster: Gwyneth Wolfert
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Trainingstijden:
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VR1 boekt ruime zege

.
De zegereeks van de Damse dames dendert maar voort. Ook de dames uit Polsbroek moesten er aan geloven. Op een mooi polderveld, net onttrokken aan de mist, stond er een ochtendwedstrijd op het programma. Onder toeziend oog van onze vaste supporters, betraden de volgende elf dames het veld. Op doel Kayleigh Jansen, met voor haar Daisy Streefland, Jessica van ‘t Hoog-Kooij, Britt van der Heijden en Kirsten van Asselt.

De drie ‘M’s’ op het middenveld: Manouk Sloothaak, Martine Koole en Marjolein van der Post. Voorin stond Debora van der Meer in de spits, met aan beide zijden Anne en Lisa Zuidam. Op de bank begonnen Karlijn van Dorp, Leonie Uittenbogaard en Frouk Verburg. Leider Peter Kranenburg moest in actie komen in de halve finale van het biljartkampioenschap en was dus afwezig. (Daar heeft hij ook de finale van gehaald en zal dus ook volgende week ontbreken).
.
SPV’81 beschikt over een ruime selectie dames en heeft in de competitie regelmatig goede resultaten weten te boeken. De ontmoetingen van vorig seizoen leverde moeizaam behaalde resultaten op. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn. Zwammerdam begon scherp, maar had moeite met de goed uitgevoerde buitenspelvallen van SPV. Toch stond de openingsgoal al snel op het scorebord. Debora van der Meer wist haar snelheid optimaal te benutten en schoot strak binnen, 0-1. Zwammerdam bleef vol op de aanval spelen en SPV wist af en toe een counter te plaatsen. Achterin heerste Daisy Streefland, die elke bal koel en precies wist uit te verdedigen. Een goed solerende Martine Koole schoot na een kwartier alleen voor de keeper de bal mooi in de rechterhoek, 0-2. Niet lang daarna gevolgd door de 0-3. Wederom van de voet van Martine Koole, die na een afgeslagen vrije schop de bal oppikte en de keepster links wist te omzeilen om vanuit een moeilijke hoek de beslissende treffer binnen te schieten. Dit was voor SPV het moment om het scorebord er maar weer uit te gooien. Twee goals voor Martine. Dan kon Debora natuurlijk niet achterblijven. Bij wederom een snelle uitbraak kegelde zij de bal diagonaal binnen, waarbij de keepster de stuit in het venijnige schot verkeerd inschatte, 0-4. SPV kreeg daarna nog een goede kans op een eretreffer. Bij ingrijpen van doelvrouw Kayleigh Jansen kwam de bal voor de voeten van een der SPV middenveldsters. Deze schoof de bal echter naast de goal. Een goede eerste helft werd afgesloten met een eigen doelpunt van SPV. Martine Koole stoomde maar weer eens het zestienmetergebied in. Haar voorzet van links zou ingetikt worden door Anne Zuidam, maar een tegenstandster was haar voor en schoof de bal onhoudbaar achter haar eigen keepster.
.
Trainer Cees van Leeuwen liet in de rust via de app weten dat de dames in de organisatie moesten blijven voetballen. Ook werd er enkele wissels toegepast. Puur op basis van wisselbeurt, want iedere dame had zich van haar beste kant laten zien de eerste helft. Frouk Verburg en Leonie Uittenbogaard kwamen op hun vertrouwde stel achterin en Karlijn van Dorp ging centraal op het middenveld spelen. Coachen op afstand is toch niet zo eenvoudig, Cees van Leeuwen, want van de geroemde organisatie was de tweede helft niets te zien. Zonder enige aanleiding verviel Zwammerdam in slordig en paniekerig voetbal. Flipperkastliefhebbers hadden hun ogen uitgekeken. Zoveel balverlies van beide partijen, dat een leek zou denken dat voetbal draait om het zo snel mogelijk de bal naar de tegenstander te schieten. SPV wist binnen deze chaos iets meer druk te zetten, maar tot resultaat kwam dat echter niet. Halverwege de tweede helft besloot de vlaggende reporter toch maar te wisselen. Met wat nieuw elan, wist Zwammerdam dan toch verder aan het doelsaldo te werken. Een hoog afstandsschot van buiten de zestien van Anne Zuidam verdween via de handen van de keepster alsnog in het dak van de goal, 0-6! Niet lang daarna gevolgd door de 0-7. Een mooie aanval, waarbij Debora van der Meer werd diep gestuurd, zocht de achterlijn op, om vervolgens de bal mooi terug te leggen op Anne Zuidam. Die nam de bal rustig aan en schoot deze subtiel binnen. Hiermee tekende zij voor haar tweede goal en de eindstand.
.
Wederom een ruime overwinning en blijvend uitzicht op een topnotering. Kortom een geslaagde wedstrijd, waarbij we minuut 45 tot en met 70 maar gauw moeten vergeten. Volgende week de bekerkraker tegen Den Hoorn (bij Delft) VR1. Met een grote bus reizen de Damse dames en aanhang af om er een feestje van te gaan maken. Wie gaat ermee?

Met sportieve groet,

De vlaggende reporter

Verstuurd vanaf mijn iPad: de goals zijn toruwen op film gezet en kunnen jullie inmiddels vinden op de Facebook van Voetbalvereniging Zwammerdam.

Overige verslagen

Programma VR1

unemployment tax management