VVZwammerdam VR1

rsz vr1

Selectie 2018-2019

Kirsten van Asselt Jesca de Jong Deborah van der Mer Gwyneth Wolfert
Martine Koole Marjolein van der Post Lisa Zuidam Suzanne v.d. Voorst
Leonie Uittenbogaart Zita Vis Froukje Verburg Maaike van Eijk
Manouk Sloothaak Karlijn van Dorp Quinty Scheer Sietske Hoogeveen
Elske de Pater Kim Klein  Jaimy Jongeneel  Lianne Angenent
      Marieke Angenent
20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Begeleiding:
Trainer: Patrick van der Meer
Leider: Partick van der Meer
Aanvoerdster: Gwyneth Wolfert
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Trainingstijden:
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VR1 speelt gelijk (3-3)

.
Na een lange pauze in de competitie, mochten de vrouwen van Zwammerdam en Rohda weer eens het veld betreden. In de tussentijd was de koppositie overgenomen door Sportlust en Woubrugge. Zodoende moest Zwammerdam de achtervolging in. Niet tegen de minste ploeg overigens, want de tegenstander van vandaag was de nummer vier: SVS. Op het kunstgrasveld met een gure wind als complicerende factor, werd de wedstrijd om 11.00 aangevangen. Op doel stond Karin Wolswijk, met voor haar Jaimy Overes, Kirsten van Asselt, Jesca de Jong en Leonie Uittenbogaard. Het middenveld bestond uit Martine Koole, Manouk Sloothaak en Marjolein van der Post. Voorin stonden Veerle Peters, Karlijn van Dorp en Jessica van ‘t Hoog opgesteld. Als wissel begonnen Britt van der Heijden, Anne Zuidam, Zita Vis en Thanisia Bijlsma.
.
20151205 Jesca
   Jesca had vandaag geen fohn nodig en speelde met stormkracht
.

De wedstrijd kende een enerverende, zij het niet altijd even goede, start. Zwammerdam gaf gelijk vol gas, maar uit de eerste de beste counter was het SVS die de score zou openen. Het verdedigende werk zag er niet goed uit bij Zwammerdam. Een SVS spits wist vrij voor de goal te komen en kreeg geen weerstand van de Zwammerdam keepster en zodoende was de 0-1 een feit. Na deze domper herpakte Zwammerdam zich en werd er nadrukkelijk gezocht naar de gelijkmaker. Uit een schijnbaar ongevaarlijke positie op het middenveld wist Martine Koole in de 7e minuut van afstand weergaloos raak te schieten, 1-1. Niet lang daarna gevolgd door wederom zwak verdedigen van Zwammerdam en weer een effectieve counter van SVS, 1-2. Zwammerdam moest opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Uit een korte corner kwam de bal bij Jaimy Overes terecht, die het er maar eens op waagde en in de korte hoek schoot. De bal passeerde tal van speelsters en leverde de keepster van SVS te veel problemen op, 2-2 (26ste minuut). Het momentum leek te keren en Zwammerdam ging voor de beslissing. Martine Koole tekende dan ook voor de 3-2 (33ste minuut). Het verzet van SVS leek gebroken. Helaas ging keepster Karin Wolswijk in de fout na een ogenschijnlijk ongevaarlijk bal van de zijkant en werkte de bal in eigen doel. 3-3! Met deze teleurstellende stand werd de rust bereikt.

De tweede helft had Zwammerdam de wind tegen en beloofde het een moeilijke strijd te gaan worden. Een aantal omzettingen zorgde er echter voor dat Zwammerdam het betere van het spel zou krijgen. Zo trok Daisy Streefland de keepershandschoenen weer eens aan. Later zouden ook Anne Zuidam, Zita Vis en Britt van der Heijden verdienstelijk invallen. SVS viel ver terug en Zwammerdam domineerde de wedstrijd. Helaas lukt het niet om het doel te vinden. De wind, de tegenstander en het nodige portie pech hielden het SVS doel schoon. Na een tumultueuze eerste helft met zes goals, kwamen er geen goals bij de tweede helft. Zodoende loopt Zwammerdam schade op in de race om het kampioenschap.
.

Trainer Kors Pennin benadrukte de vechtlust van de tweede helft en het feit dat de ploeg nog altijd ongeslagen is in de competitie. Met deze lichtpuntjes in het achterhoofd moet er volgende week weer drie punten gepakt worden tegen de dames van Kouderkerk.

De vlaggende reporter

Overige verslagen

Programma VR1

unemployment tax management