VVZwammerdam VR1

rsz vr1

Selectie 2018-2019

Kirsten van Asselt Jesca de Jong Deborah van der Mer Gwyneth Wolfert
Martine Koole Marjolein van der Post Lisa Zuidam Suzanne v.d. Voorst
Leonie Uittenbogaart Zita Vis Froukje Verburg Maaike van Eijk
Manouk Sloothaak Karlijn van Dorp Quinty Scheer Sietske Hoogeveen
Elske de Pater Kim Klein  Jaimy Jongeneel  Lianne Angenent
      Marieke Angenent
20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Begeleiding:
Trainer: Patrick van der Meer
Leider: Partick van der Meer
Aanvoerdster: Gwyneth Wolfert
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Trainingstijden:
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VR1 wint nipt uit van Siveo

.
In een lastig uitduel tegen het Zegveldse SIVEO hebben de dames van de Groene Hart Ladies (Zwammerdam aangevuld met Rohda) de volle buit weten te behalen. Het werd 0-1.

20151031 KorsPennin
 De jarige trainer Kors Pennin kreeg van ‘zijn’ vrouwen een verjaardagstaart


Op het onzalige tijdstip van 09.30 uur traden de dames aan op Sportpark de Beemd in Zegveld. Alle overige omstandigheden waren echter ideaal. Mooi weer, een redelijk fitte selectie en een tegenstander waartegen in het verleden goede resultaten waren gehaald. Trainer Kors Pennin was net jarig geweest en verwachtte een mooi geschenk van zijn dames. Dat zou hij overigens op twee manieren gaan ervaren. Vooraleerst stond de overwinning voorop. Daarvoor stuurde Pennin de volgende dames het veld in. Zita Vis moest zien te proberen om voor de vierde competitiewedstrijd op rij de nul te houden als keepster. Voor haar stonden centraal achterin Frouk Verburg en Jaimy Overes, bijgestaan door de backs Kirsten van Asselt en Leonie Uittenbogaart. Het middenveld bestond uit Marjolein van der Post, Martine Koole en Manouk Sloothaak. Voorin stond Karlijn van Dorp als targetvrouw in de spits en moest bediend worden door vleugelspelers Jesca de Jong en Anne Zuidam. Ilonka Waaijer, Kim Kleijn en Daisy Streefland stonden klaar om in te vallen.

Zoals gebruikelijk dit seizoen zetten de Zwammerdam-dames gelijk druk naar voren vanaf de eerste minuut. SIVEO stelde zich verdedigend in en gokte op de counter, zodat het spel zich op de helft van de tegenstander af zou spelen. Dit is precies het spelletje dat Zwammerdam graag speelt. Hoog verdedigen en fel afjagen. Dat leverde al snel resultaat op. Binnen 10 minuten profiteerde Martine Koole van een foutje in de Zegveldse defensie. Een korte solo rondde zij af met een beheerste schuiver in de verre hoek langs de, zo zou blijken, uitstekende keepster. 0-1! Het leek een makkelijke ochtend te worden. Gaandeweg de eerste helft werd het krachtsverschil minder en kon Zwammerdam minder de ruimtes bespelen. Het spel werd slordiger en SIVEO probeerde meer naar voren te komen. Tot doelrijpe kansen leidde dat niet, maar het zorgde wel voor de nodige consternatie in de Damse achterhoede. Uit een mooie aanval van Zwammerdam leek Karlijn van Dorp de stand te gaan verdubbelen, maar de felle keepster van SIVEO wist dit met een kordaat optreden te verijdelen. Een botsing was het gevolg. Aanvankelijk leken beide speelsters geblesseerd te raken, maar alleen van Dorp kon niet meer verder. Zodoende kwam Ilonka Waaijer in het veld, zij nam daar de positie van Kirsten van Asselt over, die weer naar voren schoof. Er volgden nog meer mogelijkheden, maar de ruststand zou 0-1 blijven.

Na rust kwam Daisy Streefland in het veld om meer aanvalskracht te brengen. De tweede helft opende wisselvallig. Zwammerdam wilde doordrukken om de wedstrijd op slot te gooien en SIVEO besloot zich minder te verstoppen. Dit leverde niet perse beter voetbal op, maar wel meer spanning. De moegestreden Marjolein van der Post werd vervangen door Kim Kleijn. Deze wist geregeld een mooie steekpass af te leveren en kreeg zelf een levensgrote kans. Van dichtbij wist zij een voorzet hard richting goal te schieten. Helaas wist de uitblinkende keepster van SIVEO de bal met een katachtige reflex uit het doel te ronselen. Ondanks de meer open wedstrijd hoefde keepster Zita Vis weinig werk te verrichten. Twee potentieel gevaarlijke situaties neutraliseerde zij eenvoudig door de bal rustig weg te werken richting zijkant. De uitstekend fluitende arbiter floot strak na 90 minuten af en zodoende kon er weer een overwinning aan de zegereeks van Zwammerdam VR1 worden toegevoegd. Met 10 uit 4 blijft Zwammerdam goed bovenin meedraaien.

Toch wachten de komende weken een aantal gevaarlijke concurrenten. Het is zaak om ook daar de hechte defensie, het compacte voetbal en het fel afjagen te laten zien. Al met al een mooi verjaardagsgeschenk voor de jeugdige trainer Kors Pennin. De dames waren zijn verjaardag niet vergeten en hadden een mooie taart laten maken waar het elftalfoto pontificaal op gezet was. Zoals te zien op de foto. Kors liet weten dat de taart thuis met smaak was ontvangen.

Volgende week wellicht weer een stap richting kampioenschap …

De vlaggende reporter

Overige verslagen

Programma VR1

unemployment tax management