VVZwammerdam VR1

rsz vr1

Selectie 2018-2019

Kirsten van Asselt Jesca de Jong Deborah van der Mer Gwyneth Wolfert
Martine Koole Marjolein van der Post Lisa Zuidam Suzanne v.d. Voorst
Leonie Uittenbogaart Zita Vis Froukje Verburg Maaike van Eijk
Manouk Sloothaak Karlijn van Dorp Quinty Scheer Sietske Hoogeveen
Elske de Pater Kim Klein  Jaimy Jongeneel  Lianne Angenent
      Marieke Angenent
20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Begeleiding:
Trainer: Patrick van der Meer
Leider: Partick van der Meer
Aanvoerdster: Gwyneth Wolfert
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Trainingstijden:
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

GHL VR2 – GHL VR1 2-3

De KNVB had het prima geregeld; Rohda’76 VR1 zou gisterenavond moeten spelen tegen VVZwammerdam VR1 voor de KNVB-beker als voorproefje op zaterdag aanstaande de derby tussen de mannenteams. Dat we ondertussen waren samengesmolten tot SVO Groene Hart Ladies VR 1 en VR2 maakte de KNVB verder niet uit. Het werd dus een bijzondere avond met twee teams en slechts een trainer die aan beide ploegen tegelijk leiding gaf. Een gespletenheid die ook van de speelsters werd gevraagd. De keepster van de MA1 van Rohda’76 stond in de goal van GHL VR2. Een uitstekende keepster overigens, maar daarover laten meer. 

VR1 (VVZwammerdam = groen) beschikte over veel meer speelsters op deze woensdagavond dan VR2 (Rohda’76 = blauw) en daar begon het gedoe al. Ga je speelsters dan bij ons (VR1) op de bank zetten of laat je ze meespelen met VR2, zeker als die speelsters te kort hebben? Moeilijk, moeilijk. Groen heeft 19 speelsters en blauw 11 plus wat aanvulling van de MA1. De holistisch ingestelde trainer, Kors Pennin, heeft dus een selectie van ruim 30 speelsters.

VR1 begon voortvarend evenals afgelopen zaterdag (13-0 tegen Alphia) en drukte VR2 volledig terug op de eigen helft met prima combinatievoetbal. Maar het werd al snel duidelijk dat de keepster (van MA1) de heldin van de avond zou worden. Met een veldoverwicht van 80-20 werd de rust bereikt met een onverwachte 0-0.  

In de 2e helft zouden we het varkentje dan wel even wassen: maar daar dachten een paar speelsters van VR1 echt anders over. We moeten onze grenzen opzoeken en de uitdaging nog groter maken. En door twee missers kwam VR2 (blauw) maar zo op een 2-0 voorsprong. Een lichte vorm van paniek werd waarneembaar. Acties (pingelen) werden te lang doorgevoerd zodat de ruimtes zo klein werden dat de keepster van VR2 uitgroeide tot ‘onpasseerbaar’. Zelfs de ervaren kijkers van VR1 begonnen in paniek te raken. Ze weten natuurlijk wel dat VR1 altijd in de laatste 20 minuten toeslaat, … maar toch. En 15 minuten voor tijd was het nog steeds 2-0. Vreemd, want er werd best goed gespeeld, maar er werd teveel gefocussed op de keepster van VR2 alsof het een magneet was.

Maar dan toch een kwartier voor het einde drie goals van Veerle, Kirsten en weer Veerle brachten alsnog de verdiende overwinning voor de KNVB-beker. Toch nog een goed voorbeeld voor aanstaande zaterdag. Zelfs als je met 0-2 achterkomt, kan het nog! Strijden en winnen is het motto van VR1 en ze maakten het weer waar! Eerlijk is eerlijk.

De volgende uitdaging is zaterdag a.s. 5 september: VR1 (weer) tegen Alphia en VR2 tegen ARC VR2. Ongetwijfeld is het pragmatisch gezien de beste oplossing om met twee teams van ongeveer ieder 14 speelsters op pad te gaan. Dat vraagt weer de nodige persoonlijke stuurmanskunst: een voor allen, allen voor een. Vanavond werd in ieder geval  bewezen: de samenwerking maakt ons sterker!

20150903 drie musketiers

Overige verslagen

Programma VR1

unemployment tax management