20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VR1 verslaat Jodan Boys (Girls)

Voor de tweede keer dit seizoen trof VVZwammerdam deze taaie Goudse formatie. Het uitduel werd eerder dit seizoen onverwacht, maar terecht verloren met 2-0. Destijds stonden de dames van Jodan Boys onderaan, maar sinds de winterstop pakt deze ploeg geregeld punten. Van onderschatting mocht vandaag dan ook geen sprake zijn. Coach Van der Neut hamerde op strijd en scherpte.

20150411 VVZwammerdam JodanBoys VR 3-1
                            Thanisia maakte een hattrick zaterdagmiddag

Deze woorden bleken niet aan dovemansoren gericht te zijn, want Zwammerdam overrompelde Jodan Boys vanaf minuut 1. De ene aanvalsgolf na de andere werd op de Goudse defensie losgelaten. Al na 5 minuten leidde dat tot resultaat. Vanuit een aanval vanaf de zijkant leverde Lianne Angenent een mooie voorzet af, welke even zo mooi werd afgerond door Thanisia Bijlsma. Deze schoot de bal hard in de bovenhoek, 1-0. Jodan Boys was zichtbaar van slag en verspeelde na de aftrap al snel de bal. Nadat de daarop volgende aanval van Zwammerdam leek te zijn afgeslagen, kwam de bal per ongeluk bij wederom Bijlsma. Deze rondde zeer beheerst af en zo stond na 6 minuten de 2-0 op het bord. Het publiek ging er eens lekker voor zitten. Zou dit een doelpuntenfestijn gaan worden? Kansen waren er in ieder geval genoeg. Meerdere keren kwamen Anne Zuidam, Kirsten van Asselt en ook Thanisia Bijlsma alleen voor de keepster van Jodan Boys. Deze bleek echter zeer kundig haar goal te verdedigen en gaf niet meer toe. Sporadisch kwam ‘De Jodan Boys’ eruit, maar doelrijpe kansen leverde deze plaagstootjes niet op. Zodoende was de ruststand 2-0.

Na rust stak de wind nog feller op dan de eerste helft en dit kwam het spelbeeld niet ten goede. VVZwammerdam speelde veel slordiger dan de eerste helft en wist niet meer dezelfde druk naar voren te ontwikkelen. Daaruit putte de Goudse dames moed en steeds vaker doken zij op voor de Zwammerdamse goal. Zwammerdam maakte het zichzelf onnodig lastig. De onvermijdelijke tegengoal viel een kwartier voor tijd. Uit een mooi opgezette aanval wist Jodan Boys de bal in het strafschopgebied mooi door te spelen en haalde de vleugelspeelster van Jodan Boys verwoestend uit. 2-1. Zwammerdam probeerde zichzelf te herpakken en de laatste 10 minuten was het een open pot voetbal geworden, waarin de ruimtes enorm waren en het de vraag was wie daar het meeste van zou profiteren. Uiteindelijk trok Zwammerdam aan het langste eind. Door een fraaie vooractie van Thanisia Bijlsma wist zij zichzelf vrij te spelen, waarop zij wederom beheerst wist te scoren. 3-1! Een officieuze hattrick voor Bijlsma en een mooie driepunter voor Zwammerdam.

Volgende week staat er een kraker op het programma. Dan mogen Damse dames uit aantreden bij concurrent Kouderkerk.