20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VR1 wint derby van Koudekerk

Na het matige gelijkspel tegen de dames van SVS vorige week, hadden de dames van VVZwammerdam vandaag een mogelijkheid tot revanche tegen Kouderkerk VR1. Een geduchte tegenstander, waar vorig seizoen nog met ruime cijfers van was verloren (5-0). Zwammerdam beschikte over een ruime selectie en kon zodoende lekker doorwisselen om met fris, fruitig en aanvallend voetbal de tegenstander te bestrijden. Op een bijzonder slecht veld (Veld 2 dus) en met een straffe wind als complicerende factoren, moest het gaan gebeuren. De wedstrijd stond onder de kundige leiding van dhr. Vlasveld uit Bodegraven.

20150404 06 VVZ VVK 3-2

De eerste helft kwam VVZwammerdam gelijk onder druk te staan. Koudekerk beschikte over exact 11 speelsters, maar die waren geenszins van plan zich gemakkelijk over te geven. Zwammerdam kwam moeilijk onder de druk uit en Koudekerk was constant in de aanval. Af en toe wist Zwammerdam via de counter gevaarlijk te worden. Met name Kirsten van Asselt op de linkerflank wist voor gevaar te zorgen. Het was echter Koudekerk dat de score opende. Na een ogenschijnlijk afgeslagen aanval kwam de bal toch voor de Koudekerk spits terecht, die bekwaam afrondde en de 0-1 noteerde. Niet lang daarna gevolgd door de 0-2. Een pijnlijk misverstand bij het centrale verdedigingsduo van Zwammerdam stelde de buitenspeelster van Koudekerk in staat om de 0-2 aan te tekenen. Het zag er somber uit voor Damme. Aan het eind van de eerste helft wist Zwammerdam meer druk naar voren te ontwikkelen. Uit een corner kwam de bal terecht bij Daisy Streefland die beheerst de Anschluss treffer maakte 1-2. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was duidelijk voor Zwammerdam. De wind mee en met veel strijd werd de slag op met name het middenveld door Zwammerdam gewonnen. Voorin fungeerde rechterspits Anne Zuidam als stormram en stichtte veel gevaar. Kansen waren er te over, nu nog de doelpunten. Die zouden ook komen en hoe! Uit een aanval vanaf de rechterzijkant besloot diezelfde Anne Zuidam maar eens uit halen. Een ware Van Basten goal (EK 88, … voor de kenners) was het gevolg. Met veel curve plaatste zij de bal diagonaal in de bovenhoek. 2-2! Een absolute wereldgoal. VVZwammerdam ging nu driftig op zoek naar de beslissing en bleef volop pressie voetballen. De immer opstomende Kirsten van Asselt wist wederom een goede voorzet af te leveren die voor de voeten van Daisy Streefland terecht kwam. Zij kapte haar tegenstander uit en schoot van dichtbij raak. 3-2. Na deze goal probeerde Koudekerk er nog wel uit te komen, maar Zwammerdam kwam niet echt meer in gevaar. Zodoende bleven de drie punten in Zwammerdam en zijn er goede zaken gedaan in de top van de vierde klasse.