20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VR1 verrassend goed

VR1 speelde afgelopen woensdag voor de HV Omroep West Cup tegen RKAVV in de 2e ronde. Het werd, zeker in de 2e helft, een onverwacht spannende strijd. Je verwacht eigenlijk niet dat de net uit de 5e klasse gepromoveerde dames uit Damme op deze wijze partij kunnen bieden aan een degelijke 2e klasser. Ze bogen zelfs een 0-2 achterstand met de rust om in een fraaie 2-2, maar in de 85ste minuut schoten de vrouwen uit Leidschendam toch nog de 2-3 binnen. In de laatste minuut schoot Lisa Zuidam hard, maar net over de lat. Zelden waren we zo dichtbij een verrassing.

Nog nooit hadden de dames tegen een tegenstander gespeeld van een dergelijk hoog niveau. Een enkeling wist wel dat RKAVV tegen DWO 0-0 had gespeeld. DWO VR1 is voormalig A1 kampioen en de winnaar van de vorige editie van dit toernooi. Wij hadden tegen DWO al eens met 9-0 verloren. Met welke verwachtingen stap je dan in het veld? Maar gelukkig wisten de dames dit allemaal niet.

20140319 RKAVV VR1

Na 9 minuten stonden we al met 0-1 achter en toen het in de 21ste minuut 0-2 was, met een schitterend schot leek het een gelopen race. We kwamen er eigenlijk niet echt aan te pas, maar keepster Marieke wist met veel kunst en vliegwerk de goal verder schoon te houden en door aardig combinatiewerk wisten de dames de tegenstander in ieder geval wel uit het eigen strafgebied te houden. Dat was op zich al knap.
.
In de rust werden toch nog even de puntjes op de i gezet. Diegene die steeds de passjes gaf bij RKAVV moest strak worden gedekt. En voor de rest af- en doorjagen en dan maar eens kijken wat er van komt. RKAVV had maar precies 11 dames bij zich, wij hadden nog een complete infanterie op de bank en misschien zou er sprake zijn van enige onderschatting nu het al een veilige 0-2 leek. Er waren bovendien tientallen toeschouwers en die hebben ook recht op mooie pot voetbal.

.
De dames kwamen uit de kleedkamer alsof ze in de ketel met toverdrank waren gevallen zoals Obelix. Alles werd tot in de puntjes uitgevoerd en toen Kirsten van Asselt vanaf links mooi inschoot richting verste paal in de 51ste minuut voelde je al dat er mogelijkheden waren. Zoals altijd bij een achterstand werd er geknokt alsof het leven ervan afhing. Er werd ontzettend goed gestoord door Anne Zuidam en Fleur Olsthoorn en uiteindelijk wist het team (!) RKAVV zelfs op de eigen helft terug te dringen door de linies goed aangesloten te houden. Onze keepster Marieke had de 2e helft letterlijk geen bal te doen. Opmerkelijk en toen Kirsten in de 64e minuut ook nog eens de 2-2 maakte hing een verrassing in de lucht. Maar toen we langzaam aan gingen denken over de strafschoppenreeks sloeg RKAVV alsnog toe. Voor de Groenen ontzettend jammer, zo dichtbij …
.
Een wedstrijd waar we veel van hebben geleerd: we kunnen met een 2e klasser in ieder geval qua conditie goed mee, we kunnen ons optrekken aan een sterkere tegenstander, we toonden veerkracht ondanks de 0-2 achterstand en er zit nog rek in dit team. De dames hebben in ieder aan de staf en zichzelf laten zien dat we niet met minder genoegen hoeven te nemen dan meedoen om het kampioenschap in de 4e klasse. Dames dank voor dat inzicht. Super gespeeld. Dames van RKAVV, veel succes in de volgende ronde tegen … …. DWO. #strijdenenwinnen