20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

VR1 trekt aan kortste eind

Na 7 strafschoppen moest VR1 in de 3e ronde van de KNVB-beker haar meerdere erkennen in de dames en meiden van NSV’46. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 na op zich al een zinderende wedstrijd. En dat terwijl de toeschouwers heen en weer liepen naar het clubgebouw om de dames- en herenschaatsploeg Goud te zien winnen in So(t)chi.

05 VVZwammerdamVR1 NSV46VR1 3erondeBeker 2 2 Kopie
.

We speelden pas om 16.00 uur omdat NSV’46 een zondagvereniging is en veel speelsters op zaterdag werken. Door later op de middag de wedstrijd te beginnen konden de meeste speelsters aangevuld met meisjes uit de B-junioren toch nog op tijd vertrekken vanuit Noorden naar de Spoorlaan. Daardoor moest bij ons in de rust helaas de eerste al weer vertrekken op weg naar een supermarkt met plofkippen.
.
Keepster Daisy Streefland was nog steeds geblesseerd, maar voor de rest konden we met een representatieve ploeg en een goed bezette bank beginnen. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en we kwamen goed weg dat de scheids een handsbal in het strafschopgebied over het hoofd zag. Maar vooral in de counter waren we aanzienlijk scherper dan NSV’46: Manouk Sloothaak maakte een schitterende goal na ruim een kwartier en Martine Koole, familie van de twee Koole’s bij NSV’46, scoorde na 35 minuten de 2-0. Het was een verre van hoogstaande wedstrijd, maar de spanning en de inzet van de 22 actrices maakten veel goed.
.
Een kwartier na rust schoot Veerle Peters via een tegenstander op de lat, maar daarna werd het voor de Groenen met recht billen-knijpen. In de 65ste minuut maakte NSV’46 de aansluitingstreffer en uiteindelijk in de 95ste minuut, de laatste minuut, maakten ze ook nog de 2-2. Balen! Qua spel terecht, maar dat wil je natuurlijk niet als de scheids daarna gelijk afblaast. Tot twee keer toe wist de nr. 12 (Eva?) onze verdediging te verschalken. Ze was in ieder geval de beste speelster van het veld, die meer dan het uiterste vroeg van onze verdedigsters die soms (te) stevig moesten ingrijpen.
.
Al met al echter een echte beker-thriller die ook nog werd afgesloten met een strafschoppenserie. Van de eerste serie schoten beide ploegen er drie (Manouk, Jolande en Debora) in, daarna 1 om 1 en uiteindelijk wist de keepster uit Noorden de 7e strafschop te keren. Jammer, maar niet onterecht. We wensen NSV’46 veel succes in de 4e ronde van de KNVB-beker.