20121229 Banner GoodLookingBanner Uittenbogaartbanner de limes 220x70.fw
Vlagger/Correspondent Simon Oosterbeek
Maandag: 20:00 – 21.30 uur
Woensdag: 20:00 – 21:30 uur

Vrouwen zegevieren na thriller

De vrouwen hebben in Zegveld bij Siveo ’60 in een echte thriller de 3e ronde behaald van de KNVB-beker. Na de reguliere speeltijd was het 1-1 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Alle vijf werden ze er door ‘de onverstoorbare vrouwen’ onberispelijk ingeschoten, waarvan drie in de kruising. Dan ga je lekker in het weekend in.

21-Siveo60 VVZwammerdam VR1 knvbbeker Kopie
                                       Het is maar een bekerwedstrijd

Zonder de erkende sterkhouders Karlijn (ziek), Martine (vakantie), Marjolein (werk) en Debora (geblesseerd) moest de ploeg op pad. Dat was jammer want juist tegen het altijd stabiele en ervaren Siveo wil je aantreden met je sterkste ploeg. Maar de wel aanwezige 13 speelsters behoorden natuurlijk wel tot de kampioensploeg van afgelopen seizoen, dus werd er met voldoende zelfvertrouwen begonnen aan de strijd.
.
De openingsfase was voor de groenen: met gedegen combinatiespel werd het veld in de volle breedte gebruikt en metname de diagonale passes op Lisa Zuidam bezorgde de verdediging van Siveo handenvol werk. In de 6e minuut maakte Anne Zuidam met een mooie schuiver de 1-0 en leek het kwestie van doordrukken. Maar gaandeweg de 1e helft ontstonden wat irritaties jegens de scheids. Hij zag nogal wat door de vingers zoals terugspeelballen en zelfs een handsgeval. Na ruim een kwartier moest ook nog Kirsten van Asselt uitvallen met een kapotte schoen. Dat heb je na een winterstop. Duidelijk was ook dat bij Siveo’60 ‘de ervaren rotten’ bij de minste of geringste onoplettendheid door de verdediging slopen. Sluipschutters waren het. Gaandeweg de 1e helft verloor VVZwammerdam de grip op de wedstrijd en werden de ploegen steeds meer gelijkwaardig. En in de 52 minuut (!) van de 1e helft maakte de geel/blauwen dan ook gelijk zodat de ploegen met 1-1 de rust ingingen. De scheids kwam nog even melden bij de coach dat het echt afgelopen moest zijn met ‘het gezeik’ tegen hem, anders was hij genoodzaakt maatregelen te nemen in de 2e helft.
.
Na rust was de oude schoen van Kirsten weer opgelapt met behulp van een toeschouwer van Siveo’60 (dank je wel), maar door een enkelblessure aan de andere voet moest ze toch weer snel uitvallen. De tweede helft was een verbeten strijd, waarbij Damme met een spervuur aan schoten, o.a. op de paal, probeerde de keepster van Siveo’60 te vermurwen. Maar zij groeide in de wedstrijd en werd ‘de heldin van Zegveld’. Siveo liep duidelijk op het tandvlees en het spel moest zo nu en dan stil worden gelegd vanwege kramp aan Zegveldse kant. Nog snel Kirsten een minuut voor tijd weer in het veld gebracht voor de strafschoppen.
.
En toen de strafschoppenreeks: zenuwslopend. De Zegveldse vrouwen schoten er vier onberispelijk in en die van Zwammerdam gingen er alle vijf schitterend in. Daisy Streefland links onderin de hoek, Manouk Sloothaak in de kruising, Kirsten van Asselt recht door het midden, aanvoerster Veerle Peters in de kruising en de allesbeslissende werd door ‘Barcelona Britt’ ook stijf in de kruising geschoten. Cool! Een echte bekerwedstrijd met alle emoties van dien na een dergelijke straffenschoppen-reeks. Het kampioensgevoel was gelijk terug. Pas dan besef je ‘het is een-niet-maar-voor-de-beker-oefenwedstrijd’.
.
Volgende week het begin van de voorjaarscompetitie. De dames starten in de promotiepoule met zes ploegen en zijn theoretisch, net als vorig seizoen, 10 wedstrijden af van promotie naar nu de 3e klasse! Het doel toen de samenwerking met SV Aarlanderveen tot stand kwam! Daarvoor zijn belangrijk: het onderhoud van je schoenen (ook Kim Kleijn moest uitvallen met een kapotte schoen), niet allemaal tegelijk afzeggen op dezelfde zaterdag, twee keer per week blijven trainen, focus voorafgaand aan de wedstrijd en eenmaal in het veld ‘Strijden en Winnen’. Die laatste eigenschap is gelukkig altijd voor de volle 100% aanwezig. Respect!
.

01-Siveo60 VVZwammerdam VR1 knvbbeker Kopie
       Siveo VR1 met een pupil van de week die ook de aftrap verrichtte (super)

02-Siveo60 VVZwammerdam VR1 knvbbeker Kopie
                    Keepster Daisy Streefland moest gelijk handelend optreden

03-Siveo60 VVZwammerdam VR1 knvbbeker Kopie
                Anne Zuidam schoot al in de 6e minuut de bal in de goal (0-1)

04-Siveo60 VVZwammerdam VR1 knvbbeker Kopie
                                                         En Anne bleef gaan

05-Siveo60 VVZwammerdam VR1 knvbbeker Kopie
          Aanvoerster Veerle Peters met de aanvoerdersband van partner Feyenoord

06-Siveo60 VVZwammerdam VR1 knvbbeker Kopie
           Tja, en dat bij twee speelsters, … wat zegt dat? (hoefsmid)

07-Siveo60 VVZwammerdam VR1 knvbbeker Kopie
                     De verdediging zoals altijd bloedsnel (hier Leonie)