VVZwammerdam 2

Selectie 2023-2024

 

Alois Kremer Gijs Verburg Mark van der Voorst Stan de Groot          Wessel Baartman
Bas Kwakernaak Jesse Westmaas Nigel Lima Stijn Eikelboom  
Bas Verburg Joop Slotboom Pieter Boot Thijs Captein  
Derek Boot  Jürjen Pfaff René Verburg Toine Kremert  
Dort Drexhage Levi van der Neut Rik Twaalfhoven
Frank Witteveen
       
 

 

 

 

 

 
 
Begeleiding:
Trainer: Patrick van der Zeeuw
Coach: Tim van der Neut
Leider: Richard Schouten
Vlagger: Hans van Beek
Trainingstijden:
Dinsdag: 20:00 – 21:30 uur
Donderdag: 20:00 – 21:30 uur

VVZwammerdam II – Benschop II 4-2

Vandaag (zaterdag) een mooie wedstrijd op Veld 1. We waren benieuwd hoe de jongens het er zouden afbrengen tegen deze 2e klasser. Het 2e is het 2e en dan heb je met allerlei factoren van doen: spelers die van een blessure terugkomen en minuten moeten maken of net terug zijn van vakantie en spelers die nog te weinig speelminuten hebben gemaakt om wat reden ook (bijv. een weekend naar Lowlands). Je kunt dus op de bank zitten omdat je er wel altijd was en in de voorbereiding al voldoende minuten hebt gemaakt. Dat is het seizoen ‘voor-bereiden’. Een 2e elftal heeft zo zijn eigen ‘regels’. Al met al begon Damme met 16 man.

In de 4e minuut maakte Benschop al 0-1 na een soepele aanval, waarbij de Groenhemden (nog) te gemakkelijk de persoonlijke duels aangingen. Maar binnen twee minuten was het al weer 1-1 doordat de doelman van Benschop een voorzet van buitenspeler Stan de Groot in eigen doel schoot. Zo op het oog leek dat nergens voor nodig: maar goed … als je op je verkeerde been staat, kan er zelfs met je goede been veel mis gaan. Leermomentje.

Gelijk daarna moest rechtsback Thijs Captein met een liesblessure alweer naar de kant. Wessel Baartman verving hem foutloos. Verder een goede wedstrijd van beide kanten, waarbij de indruk was dat Benschop toch uiteindelijk het tempo van de wedstrijd bepaalde en dat leek steeds lager te gaan en Damme ‘sukkelde’ daar een beetje in mee. De counters van Benschop waren wel gevaarlijk, maar we hadden we nog met 2-1 voor kunnen staan met de rust. Lars de Groot liet echter na een half uur de bal eenmaal alleen voor de doelman alsnog van zijn voet springen. Met de rust dus een 1-1 met perspectief.

Na rust kwamen ‘de bank’ in actie’: Pieter Boot, Rene & Gijs Verburg en Jesse Westmaas. Voetbaltechnisch gezien een iets mindere 2e helft, maak wel meer spektakel, dat maakt het toch echt boeiend en daarvoor kom je ook. Vlak na rust maakte Benschop de 2e eigen goal. Als je eenmaal in hoek zit waar de klappen vallen. Dus 2-1 en het werd ook een beetje de 2e helft van doelman Bas Kwakernaak, die niet alleen betrouwbaar keept, zekerheid uitstraalt, maar toch zeker weer twee/drie reddingen had die zijn vader als argeloze toeschouwer al had geteld. Maar in de 57ste minuut maakt Benschop toch een schitterende goal en was het 2-2. Het leek even het begin van het einde, maar binnen vijf minuten duwde Morris van Vliet de bal min of meer op de doellijn in het net 3-2. Anders was het nog weer een eigen goal geweest. In het laatste kwartier voorkwam Bas dus erger en krijg je in de 86ste minuut een vrije trap die de Nick van den Berg op de goal schoot, de doelman had hem, maar Lars de Groot schoot hem daarna onhoudbaar in de touwen en zo werd de eindstand op 4-2 bepaald. Een nuttige oefenwedstrijd, … minuten kunnen maken voor wie het nodig hadden en wat meer rust voor de jongens die al voldoende minuten hadden gemaakt. 

In de loop van de zondag, waarschijnlijk na Max, komen de foto’s op onze Facebook-pagina (@meerdaneenvereniging). 

unemployment tax management