Van de voorzitter

Beste leden en andere lezers,

Daar zitten we dan weer thuis op bank tijdens onze 2e lockdown. We zien gelukkig dat het aantal besmettingen inmiddels weer sterk afneemt. Als we nou eens Fokke en Sukke serieus nemen: ‘Ga jij nog wat leuks doen dit jaar? ‘Ja, zeker. Ik denk, dat ik maar lekker thuis blijf.’ Dan komt het wel goed zo op weg naar 2021.

De KNVB heeft al een Plan B bedacht: we beginnen weer in het weekend van 16/17 januari. We spelen geen bekerwedstrijden meer, geen nacompetitie en spelen een maand (juni) langer door in de zomer. Dan komen we met het huidig seizoen toch nog een heel eind. Ik laat het maar aan de trainers over hoe ze hier mee omgaan vanaf half december. Er moet toch voor medio januari weer een vorm van trainen plaatsvinden. Wat mij betreft is het simpel: als we maar weer mogen voetballen en we elkaar weer kunnen ontmoeten op de trainingen en op de zaterdagen.

We gaan dit jaar wel een ALV houden op maandag 30 november. Het is een bijzonder, niet afgemaakt, seizoen geweest. Het lijkt ons als bestuur goed dat we daar letterlijk een punt achter zetten en in ieder geval daarbij de financiële (tussen-)balans op maken. Inmiddels zijn we alweer bezig een gat in de begroting te slaan over het seizoen 2020/2021. Overigens kunnen we vaststellen dat we goed geholpen zijn door overheid en de bank tijdens de 1ste lockdown.
.


Verder zijn er ook zaken die ‘gewoon’ doorlopen. De MFA gaat er aan komen, we zijn alvast begonnen met het ontmantelen van het kleine kunstgrasveld, er komt binnenkort een bord met ‘Hier bouwt … ’. De onderhoud- en schoonmaakploeg nemen regelmatig onderdelen van het clubgebouw onderhanden, er komt een nieuw diepvrieskast, de 50 sponsorborden hebben met behulp van de JO19-2 een grote schoonmaakbeurt gehad. We hebben een handvol nieuwe bordsponsors: Shirt- en hoofdsponsor Sanidirect (sanitair) heeft nu ook twee sponsorborden staan, Robey (sportkleding), Kroes en Partners (notarissen & adviseurs), Van Brussel (makelaardij) en Sportcentrum De Oude Fabriek. Welkom! En niet onbelangrijk, het contract met de LED-lampen leverancier (Sportverlichting.com) is getekend en die wordt gelijk ook sponsor. De Philips-lampen komen echter uit China en daar zit enige levertijd op. Jullie begrijpen vast wel waarom. We zitten dus letterlijk en figuurlijk in het donker. Maar gelukkig hebben we de Kerst en de Top-2000 voor de deur staan …… en Plan B!

NB: inmiddels hebben we vergunning om frites & snacks te verkopen. We gaan komend weekend waarschijnlijk een try-out doen met onze ‘Pop-Up-Snackbar Damme’.

Overige berichten

unemployment tax management