RKDES – VVZwammerdam 3-0

Voor het 3e achtereenvolgende seizoen hebben we een toetje: de nacompetitie. Alles went! Uiteindelijk 1 punt te kort. Koudekerk en Mitchell Bons werden kampioen op doelsaldo. Soccer Boys, BSC’68 en tegenstander RKDES gaan verder in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Samen met RVC’33 en Altior mogen wij in de nastoot proberen ons te handhaven in 3A. Lugdunum en Zevenhoven gaan rechtstreeks naar de 4e klasse. Analyseren waar het misging heeft weinig zin. In alle drie de perioden haalden we ongeveer hetzelfde aantal punten: 12, 10 en 11. Als je al iets wilt constateren, zie je dat we wel steeds moeilijker tot scoren zijn gekomen (16, 12 en 11 gemaakte doelpunten) en dat we steeds minder doelpunten (15, 14, 13) tegen kregen. Ondanks de drie voltreffers van RKDES zaterdagmiddag.

De wedstrijd begon in een prima sfeer, van beide kanten veel rookvuurwerk achter de doelen (groen en rood), met dank aan ons 2e, en de vrolijk startende Pupil van de Week. Onze geïmproviseerde achterhoede (Ruben, Jeroen, Gerald en Thom) hield tot de 45ste minuut van de 1ste helft goed stand. Dat het niet echt lekker liep bleek vooral uit het feit dat Justin geel kreeg voor ‘aanhoudend mauwen’ tegen de scheids wat al na een half uur geel opleverde. Alhoewel RKDES een veldoverwicht had en voortdurend onze spelers letterlijk in de nek hijgde, waren de beste kansen voor Damme (Justin, Jim, Lars), maar letterlijk op slag van rust (45ste minuut) frommelt de rode brigade de bal in het doel achter doelman Jaimy Groenen (1-0). Hij zou uitgroeien tot de beste speler aan onze kant. En ook Jeroen kreeg een gele kaart voor praten tegen de scheids nog voor rust. Zoiets als thuis: niet goed in je vel zitten en dat dan af reageren op je partner.

In de tweede helft viel Bryan gelijk in voor de niet fitte Morris, maar in de 52ste minuut werd het 2-0 en een paar  minuten later 3-0 (55ste minuut). Dan loop je natuurlijk achter de feiten aan: maar doelman Jaimy Groenen groeide verder in de wedstrijd en trainer Erwin van der Zee besloot achterin 1 op 1 te gaan spelen en dat hielp: in de 59ste minuut schoot aanvoerder Lars Kremer een vrije trap op de paal. Ruben knalde net over en ook Koen knalde in de 87ste minuut op de andere paal. We bleven ballen.

Toch nog even terugkijkend: we kwamen heel goed terug van het trainingskamp in Portugal en wonnen in een toernooi daar van RKSV Mierlo Hout, die vorige week kampioen werd in de 1ste klasse. Maar de 1ste wedstrijd bij TAVV was duidelijk het keerpunt. Sinds de knock-out van Jim van Vliet daar (de botsing met de doelman) hebben we niet meer het niveau gehaald wat we wel kunnen. Hier en daar een uitzondering (Aarlanderveen uit op 2 maart) en lieten we ook punten liggen tegen ploegen die onder ons stonden en staan (het inmiddels gedegradeerde Lugdunum en verliezen van RVC’33 thuis).

De stand na 26 wedstrijden liegt niet zoals dat heet. Je gelooft het niet: de eerste toetjes waren van de Romeinen, … we kunnen dus in stijl afronden (Zwammerdam aan de Limes), … en het voorstel is aan de mannen: een ‘zoet toetje’ graag! We maken het samen met het 2e, de toeschouwers en met jullie ter plekke de komende zaterdagen. Maar we starten een afkijk-weekend. Hoe spelen PPSC en Zwartewaal bijvoorbeeld?

 

 

  • Verslag op Leids Amateur Voetbal (klik hier)
  • Verslag op Voetbal in Aalsmeer inclusief dronebeelden (klik hier)
  • Analyse op Waterwegsport (klik hier) (o.a. over PPSC en Zwartewaal)
  • Foto’s op Facebook (komen nog)
  • … …. 
unemployment tax management