Voorbeschouwing VVZ – DoCoS (deel II)

Vandaag, zaterdag 30 maart wordt de wedstrijd uit de 15e competitieronde uitgespeeld. Wij heten wederom de spelers en supporters van DoCoS van harte welkom op ons sportcomplex aan de Spoorlaan. We spelen evenals de eerste 14 minuten, de overige 76 minuten op Veld 2 (kunstgras). De wedstrijd wordt hervat met een opstuitbal op de plek waar de scheidsrechter de vorige keer ten val kwam nadat de bal hem op zijn slaap had getroffen. Vandaag is er sowieso een andere scheidsrechter: de heer Velluci. Voor de rest zijn er geen verdere wetenswaardigheden behalve dat we geen Pupil van de Week hebben, die was er vorige week al bij.

Onze gast DoCoS maakt moeilijke tijden door. Afgelopen seizoen nog 2e klasser, in de winterstop de trainer ontslagen en onder Dennis Olman lijkt het optisch niet veel beter te gaan, maar … als je naar de laatste uitslagen kijkt met een loep kun je toch niet anders zeggen dat ze in ieder geval ‘opmerkelijke’ resultaten hebben geboekt: weliswaar verloren van BSC’68, maar ook gewonnen van sv Aarlanderveen en gelijk gespeeld tegen koploper vv Koudekerk, alleen afgelopen week een ontzettende domper door thuis met 0-2 te verliezen van sv Zevenhoven. Noem dat maar niet opmerkelijk. In ieder geval een ploeg om rekening mee te houden: ze kennen pieken en dalen. Na dalen komen er als vanzelf weer pieken, lijk het. Zij hebben op de keper beschouwd van de 18 wedstrijden er drie meer verloren dan wij en dus 9 punten achterstand en staan op de 12e plaats.

VVZwammerdam heeft net als DoCoS redelijk wat geblesseerde en afwezige spelers. Reijer Peters kan in principe weer een hele wedstrijd spelen, maar Morris van Vliet en Justin Bons zijn (nog) geblesseerd. En omdat het Pasen is missen we nog een drietal spelers. Op de bank vier talentvolle jonge jongens uit het 2e. We hebben dit seizoen al vaker met dit bijltje gehakt en dat pakte meestal goed uit. Voordeel is in ieder geval dat we DoCoS niet zullen en kunnen onderschatten. Naar de stand kijkend zitten we in de flow: nr. 1 in de 3e periode na twee wedstrijden 😉. Deze wedstrijd is echter nog uit de 2e periode en die was zeker niet super; waarin DoCoS het juist wel prima deed met een 8ste plaats en wij 12e staan. Op papier (internet) is het dus een verkapte 6 punten-wedstrijd. DoCoS zal door een overwinning voorbij Altior kunnen komen en ons in het zicht houden en Zwammerdam zal door een overwinning stiekem naar een gedeelde 5e plek kunnen kruipen; boven Aarlanderveen en TAVV. Dat moet toch een extra boost geven!

Geen pupil van de week zoals eerder aangegeven, scheidsrechter van dienst de heer Velluci, er is radio (Cees van Leeuwen) en TV-beelden (Gerrit Spruijt) namens Studio Alphen en balsponsor – in delen – is nog steeds Landbouwmechanisatiebedrijf De Bruin bv.

unemployment tax management