Studio Alphen zoekt sportverslaggevers (v/m)

Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem zijn de lokale publieke omroepen voor de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem. Beide omroepen werken heel nauw samen. We leveren nieuws en informatie over alles wat de inwoners van beide gemeenten bezighoudt: sport, cultuur, politiek, evenementen, bedrijfsleven, zorg, etc. Dat doen we op televisie, radio en internet. Naast de circa zestig actieve vrijwilligers zijn er vier vaste krachten (3 fte) werkzaam.

Het zeer goed beluisterde sportprogramma, Sport Lokaal, is op zoek naar enthousiaste sportverslaggevers. Sport Lokaal wordt elke zaterdagmiddag uitgezonden op de lokale radio van 14.00 tot 18.00 uur. Centraal staat de sport, maar bovenal het voetbal van de 4 Alphense clubs en de maar liefst 7 clubs in de gemeentelijke kernen van Alphen.

Wat doet een sportverslaggever?

Als radioverslaggever langs de lijn doe je verslag van een voetbalwedstrijd. Je komt regelmatig live in de uitzending en geeft dan beknopt verslag van de wedstrijd waar je bij bent. Je interviewt voor en na de wedstrijd trainers en spelers en stuurt de opnames naar de studio. Je komt bij veel clubs en wordt altijd hartelijk ontvangen. Het kost op zaterdagen drie uur van je tijd, van 13.30 uur tot 16.30 uur, maar het levert je een hoop plezierige contacten op. Je geeft jouw beschikbaarheid door en de aanvragen worden verwerkt in een rooster.


Kerntaken:

  • volgens rooster live radio verslag doen van een voetbalwedstrijd
  • het houden van interviews met trainers en spelers voor en na de wedstrijd
  • meedenken en praten over de verdere ontwikkeling van het sportprogramma, Sport Lokaal


Functie-eisen:

  • goede beheersing van de Nederlandse taal
  • bekend zijn met de spelregels van voetbalwedstrijden
  • makkelijk contacten kunnen maken
  • betrouwbaar zijn in beschikbaarheid
  • nieuwsgierig en proactief
  • goed inlevingsvermogen

 

Wil je ervaring opdoen met sportverslaggeving bij een lokale publieke omroep? Stuur dan jouw cv naar vacature@studioalphen.nl en ontdek de wereld van Sport Lokaal of voor verdere vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met praktijkdeskundige Cees van Leeuwen (06-23-352121)

 

Hoe ziet het eruit in de praktijk bij een streekderby?

unemployment tax management