VVZwammerdam – RKSV DOCOS (gestaakt)

Deze wedstrijd zal de boeken in gaan als één van de kortste in de 75-jarige geschiedenis van onze vereniging. Ergens tussen de 13e en 14e minuut schoot een speler van DoCoS de bal tegen de slaap en het oor van scheidsrechter De Groot en die ging vervolgens ‘languit’. Ook na een kleine vijf minuten behandeling door de verzorger(s) bleef hij duizelig en zag zich genoodzaakt de wedstrijd te staken, die dus nog geen kwartier bezig was.

Er werd gespeeld op het kunstgrasveld, het hoofdveld was te drassig. Damme trad aan zonder Thom de Bruin (werk) en zonder Reijer Peters (liesblessure), maar er werd weer als vanouds prima gevoetbald. De ‘nieuwe’ linksback Nick van den Berg onderscheidde zich met twee prima passes waaruit mooie kansen ontstonden. Ruben de Bruin kreeg daardoor een prima kans in de 5e minuut, maar schoot over. Mark Veerman raakte met het hoofd de bal net niet goed en ook Morris van Vliet kreeg de daardoor onverwachte kans niet verzilverd. Justin Bons schoot over en Jim van Vliet kreeg een pass van Koen Woudenberg onvoldoende onder controle. 

Daarna kwam er een pass van een DoCoS-speler die per ongeluk de scheidsrechter uitschakelde die languit op het veld bleef liggen en ook na behandeling duizelig bleef. En zo werd de wedstrijd met minder dan een kwartier echte speeltijd op de teller gestaakt. Voetbalhumor blijft gelukkig ook. Een begeleider van DoCoS meldde: ‘Net nu de bal voor de eerste keer op de helft van Zwammerdam dreigde te komen, gooit de scheids roet in het eten!’

Gelukkig scoorde onze pupil Joshua een fantastische goal zodat de toeschouwers niet helemaal ontevreden naar huis hoefden te gaan. We kijken uit naar wat de KNVB hiermee gaat doen. En wat we vorige week al vaststelden: er lijkt een steeds grotere kloof te komen tussen het linker- en rechterrijtje: momenteel vijf punten. En Damme, met een wedstrijd minder gespeeld, kan dat nog terugbrengen naar drie punten.

unemployment tax management