Voorbeschouwing VVZ – SVZ

Zaterdag 28 oktober 2023, vanmiddag dus, heten wij spelers en supporters van s.v. Zevenhoven (3.000 inwoners) van harte welkom op ons sportcomplex voor de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024. De laatste keer dat we de geelhemden hebben ontvangen in Zwammerdam was op 19 maart 2022 in klasse 4B (het werd toen 1-2). Afgelopen jaar werd Zevenhoven kampioen van Klasse 4A met drie punten voorsprong op de andere promovendus BSC’68. De beide onderlinge wedstrijden wist Zevenhoven (SVZ) te winnen. We zijn dus gewaarschuwd.

Vandaag zijn we na vier wedstrijden in Klasse 3A teleurstellend de nummer 12 en 14 in de competitie. Zevenhoven verloor achtereenvolgens bij RVC”33 (2-1), thuis van ASC (1-4), bij TAVV (4-1) en thuis van RKDES (0-2). Van drie ploegen uit het linkerrijtje werd er derhalve verloren en ook nog maar drie goals geproduceerd. Het waren dan ook alle vier gedegradeerde 2e klassers! Misschien moeten we daarom daar toch nog maar niet al te veel waarde aan hechten. De kenners van 0172Sport spreken echter al wel van een ‘degradatiekraker’. Dat is al erg vroeg in het seizoen, maar inderdaad de beide ploegen hebben al wel 9 respectievelijk 12 punten laten liggen en het is daarmee gelijk al een 6-punten wedstrijd. De conclusie is echter, net als bij ons, dat er door Zevenhoven best redelijk wordt gespeeld, maar het zat domweg niet altijd mee. De laatste keer speelde Zevenhoven in een 4-4-2 opstelling.

Ook Damme wacht nog op de eerste overwinning. Van BSC’68 (0-3) verloren en daarna drie keer gelijk gespeeld bij Docos (3-3), thuis tegen Aarlanderveen (1-1) en twee weken geleden in Koudekerk (3-3). We scoren in ieder geval wel met enige regelmaat, maar we beginnen zo langzamerhand een traditie op te bouwen dat we het tussen 91ste en 100ste minuut weer uit handen geven. Dat was ook al in de beker zo bij Concordia in Delft. Dankzij de opnames van Studio Alphen bij Koudekerk haalden we zelfs de landelijke TV (Veronica) en scoorden we hoog op de Social Media bij ‘De Kelderklasse’ in de categorie ‘HotseKnotsBegoniaVoetbal’ (trainer Bert Jacobs). Een erkend begrip in de voetballerij. De Kelderklasse laat met alle liefde de schoonheid van het spelletje met veel plezier wekelijks zien op welk scherm (computer, iPad, mobieltje) dan ook. Meest opmerkelijk is echter onze spelwijze (is het 4-4-2, 4-3-3, 2-3-2-3, 2-3-3-2 of toch maar 2-5-1-2)! Er wordt toch wel degelijk prima gespeeld met een ongelooflijk loopvermogen, conditie en spelers die makkelijk van plek en systeem kunnen wisselen. Soms wel drie keer per minuut als het moet. Speel daar maar eens op in als tegenstander.

Na afloop in de kantine is er een optreden van de enige echte Master Stu

unemployment tax management